Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Χταπόδι - Τειρεσίας προβλέπει το Μουντιάλ!!!!

    «Πήγα σε μάγισσες, σε χαρτορίχτρες» λέει το γνωστό λαϊκό άσμα, ωστόσο μάλλον θα πρέπει να ανησυχούν γιατί θα τους φάει τη δουλειά ένα...χταπόδι που μπορεί να προβλέψει το μέλλον με ειδικότητα στα αποτελέσματα αγώνων στο Παγκόσμιο Κύπελλο.
    Πρόκειται για τον Πολ, ένα χταπόδι - μάντη, το οποίο πρόβλεψε ότι η Γερμανία θα πετάξει την Αγγλία έξω από το Μουντιάλ, όπως δήλωσαν οι ιδιοκτήτες του ενυδρείου που φιλοξενείται.
    Οταν το μελετούσαν, ο Πολ διάλεξε ένα μύδι μέσα από ένα δοχείο με την γερμανική σημαια πάνω του μπροστά από ένα ίδιο δοχείο που είχε την σημαία με τον κόκκινο σταυρό του Αγίου Γεωργίου.
    Το δύο ετών κεφαλόποδο κατέχει το ρεκόρ της πρόβλεψης μ' αυτόν τον τρόπο, πριν τα αποτελέσματα των Γερμανών, λένε οι ιδιοκτήτες.
    Ο Πολ προέβλεψε επιτυχώς όλα τα αποτελέσματα της ομάδας της Γερμανίας στην Νότια Αφρική. Μάλιστα, οι φύλακές του δήλωσαν ότι είχε προβλέψει περίπου το 70% των αποτελεσμάτων της Γερμανίας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2008!
   Στην διοργάνωση αυτή η Γερμανία είχε φτάσει μέχρι τον τελικό, έχοντας μόνο μία ήττα από την Κροατία, ωστόσο στον τελικό ηττήθηκε από την Ισπανία.
  Αν οι υπεύθυνοι στο Ενυδρείο Θαλάσσιας Ζωής του Oberhausen της Γερμανίας έχουν δίκιο, τότε ο Πολ έχει προβλέψει τα αποτελέσματα τεσσάρων από τους έξι αγώνες του Μουντιάλ.
   «Η πρόβλεψη του Πολ ήταν πρωτοφανής, είπε η εκπρόσωπος του ενυδρείου, Tanja Munzig. Κολύμπησε ευθεία προς το γερμανικό κουτί, σκαρφάλωσε και έβαλε ένα καπάκι στην κορυφή του».
   Το χταπόδι που γεννήθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο και μεταφέρθηκε στο γερμανικό ενυδρείο έγινε εθνική προσωπικότητα, μετά τις επιτυχείς προβλέψεις για την νίκη της Γερμανίας επί της Αυστραλίας στον πρώτο αγώνα, μετά την ήττα από τη Σερβία και την νίκη επί της Γκάνας.
   Η τελευταία πρόβλεψή του προβλήθηκε από όλα τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης.
   Το κουτί που ανοίγει πρώτο ο Πολ δείχνει τον νικητή του εκάστοτε αγώνα, επισημαίνουν οι υπεύθυνοι.
 Πηγή: Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου