Κυριακή 6 Ιουνίου 2010

Στις ευρωπαϊκές αρχές τα ασύρματα δεδομένα που υπέκλεψε η Google!

      
       Τα δεδομένα που υπέκλεψαν κατά λάθος τα κινητά συνεργεία του Street View, καθώς σάρωναν τα ξεκλείδωτα ασύρματα δίκτυα στους δρόμους των πόλεων, θα διαβιβαστούν στις εθνικές ευρωπαϊκές αρχές εντός της εβδομάδας.
     «Τα κάναμε θάλασσα» παραδέχεται η Google στους Financial Times μετά την αποκάλυψη του περασμένου μήνα. Τα οχήματα της εταιρείας που φωτογραφίζουν τους δρόμους σε περισσότερες από 30 χώρες κρυφάκουσαν και συνέλεξαν γύρω στα 600 Gigabyte δεδομένων, στα οποία δεν αποκλείεται να περιλαμβάνονταν τραπεζικές και άλλες ευαίσθητες πληροφορίες.

     Η Google απέδωσε το συμβάν σε λανθασμένο προγραμματισμό στο λογισμικό του συστήματος που χαρτογραφεί τα δημόσια ασύρματα δίκτυα. Παρά τις διαβεβαιώσεις, όμως, δεν απέφυγε τις επικρίσεις από οργανώσεις προστασίας της ιδιωτικής ζωής και δεν αποκλείται να βρεθεί αντιμέτωπη και με τις αρχές προστασίας δεδομένων.

     Εντός των επόμενων δύο ημερών η εταιρεία θα διαβιβάσει τα επίμαχα δεδομένα πρώτα στη Γερμανία και στη συνέχεια στην Ισπανία και τη Γαλλία, δήλωσε στους Financial Times o διευθύνων σύμβουλος της Google Έρικ Σμιντ.
 
   «Ας είμαστε ξεκάθαροι, τα κάναμε θάλασσα» παραδέχτηκε. «Το να είμαστε ειλικρινείς με τα λάθη μας είναι η καλύτερη άμυνα για να μην ξανασυμβούν στο μέλλον» είπε.  
     Η εταιρεία σκοπεύει επίσης να δημοσιεύσει τα αποτελέσματα μιας ανεξάρτητης έρευνας για το τι ακριβώς συνέβη, καθώς και τα αποτελέσματα μιας εσωτερικής έρευνας για τις όλες πρακτικές που αφορούν το ιδιωτικό απόρρητο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου