Κυριακή, 6 Ιουνίου 2010

Η μουσική στην αρχαία Ελλάδα.     Ο "Λύραυλος" είναι ένα μουσικό σύνoλο, που συγκροτήθηκε το 2001, για να φωτιστεί συστηματικά, επιστημονικά, και με τρόπο που θα αναδείξει την μοναδική καλλιτεχνική του διάσταση, το μεγάλο κεφάλαιο, που λέγεται Aρχαία Ελληνική Mουσική.
     Σημαντικό μέρος της όλης δουλειάς του Λύραυλου αποτελεί η επιστημονικά τεκμηριωμένη ανακατασκευή των αρχαίων μουσικών οργάνων, η έρευνα για τον τρόπο παιξίματος τους και ακόμη για την χρήση της φωνής.
     Τα αρχαία όργανα, ο ήχος και η αισθητική τους, πέρα από την μεταφορά στο σήμερα ήχων μυστηριακών και γεμάτων από την χαρά της ζωής, έχουν αποτελέσει αφορμή, για να γραφτεί σύγχρονη μουσική, ειδικά γι'αυτά, επιβεβαιώνοντας έτσι τον αστείρευτο πλούτο, τη διαχρονικότητα και την εκπληκτική δυναμική της Αρχαίας Ελληνικής Μουσικής Παράδοσης.
     "Λύραυλος": Το όνομά του προέρχεται απο τον συνδυασμό των δύο δημοφιλέστερων μουσικών οργάνων της αρχαιότητας, της λύρας και του αυλού (αυτά εκφράζουν, αντίστοιχα, το Απολλώνειο και το Διονυσιακό στοιχείο).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου