Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

Απλώς αναμεταδίδω...

    Τον αγώνα βλέπω. Μόλις τελειώσανε οι εθνικοί ύμνοι και τώρα γίνονται οι χαιρετούρες. Θα γράφω άσχετα για διάφορα θέματα που μας απασχολούν, θα πίνω μπίρα, θα λέω και για τον αγώνα. 
    Κάτω απ' το αρκουντίσιον είμαι, το 'χω στους 16°C, βλέπω μπάλα. Δεν έχει υποστήριξη ο Τοροσίδης αλλά κερδίζει το πλάγιο άουτ. Κουφόβραση σήμερα. Ο πιο καυτός Μάης των τελευταίων χρόνων. Δεν λέει να ξεκουνήσεις και να βγεις έξω. Μπορεί να ζαλιστείς και να πέσεις. Αν σταθείς τυχερός θα σε προλάβουν και θα σε οξυγονώσουν στο νοσοκομείο. Πολύ καλά τον έκλεισε ο Κυργιάκος τον Γιακούμπ. Χαρούνα, Καϊτά, Οντιαχ.
     Κατσουράνης: Ενα σουτ από πολύ μακριά. Ο θόρυβος απ' τις βουβουζέλες αρέσει στους οπαδούς, δεν αρέσει στους παίκτες και στους προπονητές. Γιατί δεν ακούνε. Όχι, όχι! Όχι πάλι τέτοιο γκολ. Όχι πάλι. Τζάμπα γκολ! Είναι απίστευτο. Είναι κρίμα. Δυστυχώς. Το φάγαμε πάλι φάβα.
      Δε χωνεύεται. Τέτοιο γκολ πάλι. Πήρε φάουλ ο Καραγκούνης. Δεν ήταν καλή η εκτέλεση. Ασχετα και ασήμαντα αναμεταδίδω; Κόρνερ, κεφαλιά απ' τον Κυργιάκο, η μπάλα άουτ. Βλακώδες κτύπημα του Καϊτά άουτ. Εκτός φάσης. Το είδε ο διαιτητής. Κόκκινη, μπράβο! Μένει με δέκα παίκτες η Νιγηρία. Μπαίνει ο Σαμαράς αλλαγή. Κεφαλιά του Τοροσίδη, όχιιι!..
      Σφυροκοπούμε! Η αεροπορία μας βομβαρδίζει. Επρεπε να τη σκάψει ο Σαλπιγγίδης. Στο τσακ το 'χασε. Δεύτερο συνεχόμενο κόρνερ. Όλοι μπροστά. Όχιιι! Δοκάρι; Δεν τη βρήκε γεμάτη την μπάλα ο Σαμαράς με το ανάποδο τακουνάκι. Πρέπει να βάλουμε γκολ μέχρι το ημίχρονο. Αν είναι δυνατόν να πάμε με ισοπαλία στ' αποδυτήρια. Γκόοοολ! Βοήθησε η τύχη του Σαλπιγγίδη. Ένα τους - ένα μας. Φανταστικό αυτογκόλ. Φαβέ... Το πρώτο μας είναι σε Μουντιάλ. Ηρεμία, ηρεμία τώρα στην άμυνα!..
      Ημίχρονο. Δεν έχει νόημα να γράψω άλλα σήμερα. Απλά, θα αναμεταδίδω. Δεν υπάρχει! Στην έντυπη δημοσιογραφία. Να αναμεταδίδεις απευθείας αγώνα και να δημοσιεύεται την επομένη... Πάντα υπάρχει η πρώτη φορά. Για όλα. Δεν έχουμε μυαλό, δεν είμαστε καλά. Ισως να 'ναι το μόνο που μπορεί να μας σώσει. Η τρέλα μας.
     Μακρινό σουτ του Καραγκούνη άουτ! Είναι πολύ δυνατοί παίκτες οι Νιγηριανοί αλλά μετά την αποβολή και το γκολ της ισοφάρισης έχουν εκνευριστεί. Κεφαλιά του Κυργιάκου! Τη μάζεψε ο φίσκουλας. Ωραία χορεύουνε και βαράνε παλαμάκια στην εξέδρα οι Νιγηριανοί σαν χορωδία. Πήρε φάουλ ο Σαλπιγγίδης σε πολύ καλή θέση. Οχιιι, όχι Φάνη, όχιιι! Δεν χάνονται τέτοια γκολ...
     «Θα πάθουμε έμφραγμα μ' αυτά που γίνονται και εγκεφαλικό», λέει ο σπίκερ. Αντεπίθεση της Νιγηρίας, μας βοήθησε ο Θεός και δεν το φάγαμε. Κωλοφαρδία. Σε άδειο τέρμα το 'χασε ο Ομπάσι. Φοβερό παιχνίδι! Δεν γράφω για λίγο, για ν' αλλάξει το γούρι...
     Κόρνερ τελευταία στιγμή, Σαλπιγγίδης, Σαμαράς κεφαλιά, πω πω τι έπιασε ο άνθρωπος! Ξαναζωντάνεψε η ομάδα, μονότερμα τους παίζουμε.
      Γκοολ! Του έφυγε η μπάλα απ' τα χέρια. Μετράει, μετράει κανονικά! Απ' τον Βασίλη Τοροσίδη! 2-1, η Ελλάδα κερδίζει. Ψυχραιμία, τώρα. Γιακούμπ (όχι ο καρδιοχειρουργός) σουτ, ευτυχώς άουτ... Σταματάω δέκα λεπτά να γράψω για ν' αλλάξει πάλι το γούρι. Κρατάει την κοιλιά του ο Κατσουράνης (ξαναγράφω). Κάνω βου-ντου!
     'Εχασε μεγάλη ευκαιρία ο Κυργιάκος όσο δεν έγραφα. Ok, το βουλώνω για να δεις αγώνα. Τέσσερα λεπτά καθυστερήσεις. Κόρνερ. Ψυχραιμία. Εληξεεε.
    Τετρακόσια τέσσερα λεπτά δεν είχε καταφέρει να σκοράρει η Εθνική ποδοσφαίρου σε Μουντιάλ, πρώτη φορά νικήσαμε. Σ' ένα συγκλονιστικό παιχνίδι. Ολοι πανηγυρίζουμε και εκείνοι που βρίζαν προχθές. Τον Ρεχάγκελ και τους διεθνείς. Τώρα οι ίδιοι μπορεί να τον αποθεώνουν. Δεν τους γουστάρω τους μαλάκες...
    Θα νικήσουμε την Αργεντινή. Αν μπορείς να το φανταστείς, είναι σαν να το 'χεις κάνει. 
Πηγή: Ανδρέας Ρουμελιώτης Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου