Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Έφτασε η ώρα του αποχαιρετισμού...

  Τελευταίο κουδούνι σήμερα στο σχολείο... τα συναισθήματα ανάμεικτα, από τη μια οι καλοκαιρινές διακοπές και από την άλλη οι γνώριμες φατσούλες με τις οποίες μοιράστηκα τόσα πράγματα τα τελευταία δύο χρόνια!
  Αναρωτιέμαι αν είναι όνειρο αυτό που ζω και πώς έφτασε τόσο γρήγορα η ώρα του αποχαιρετισμού... Μου φαίνεται σαν χθες που κάναμε αγιασμό και ξεκινήσαμε τα μαθήματα! Και όμως το ημερολόγιο δείχνει 14/06/2012... πώς πέρασε έτσι ο καιρός; 
  "Πού σας αφήνω να πάτε;" σκέφτομαι... αλλά ταυτόχρονα αντιλαμβάνομαι ότι είναι καιρός να ανοίξετε τα φτερά σας και να συνεχίσετε την πορεία σας στο Γυμνάσιο, άλλωστε το Δημοτικό είναι ένα μέρος του ταξιδιού που ονομάζουμε ζωή! 
   Θα σας θυμάμαι και θα σας σκέφτομαι πάντα, κρατώντας στην καρδιά και στο μυαλό μου τις παρακάτω εικόνες, που τόσο απλόχερα μου προσφέρατε!

Επειδή μελαγχολήσαμε και συγκινηθήκαμε πολύ τις τελευταίες μέρες, καλό είναι να κλείσουμε την υπέροχη χρονιά μας με ένα χαρούμενο τραγουδάκι! Καλό καλοκαίρι παιδιά!
Υ.Γ. Τις επόμενες μέρες θα ανεβάζω σταδιακά τις εργασίες που δεν έχω προλάβει να δημοσιεύσω και μετά οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο θα γίνουν πιο αραιές...

15 σχόλια:

  1. τι όμορφα.. ανοίγουν τα φτερά τους τα μικρά σου!!!
    Καλό καλοκαίρι...
    Καλή πρόοδο και στο γυμνάσιο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δύσκολες στιγμές για όλους σήμερα..Για τους μαθητές και ακόμα περισσότερο για το δάσκαλό τους..Αλλά όπως είπατε θα ανοίξουν πια τα πανιά για άλλες θάλασσες και λιμάνια με γερό σκαρί..Όσα έμαθαν από εσάς..
    Καλό καλοκαίρι στα παιδιά και σε σας και καλές διακοπές σε όλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Eυχαριστώ για τα καλά σας λόγια! Όλα θα πάνε καλά! Καλό καλοκαίρι!

      Διαγραφή
  3. Πέτρο, εύχομαι ένα όμορφο καλοκαίρι σε εσένα και τους μαθητές σου!
    Παιδιά, με τέτοιο δάσκαλο το γυμνάσιο θα σας φανεί σίγουρα παιχνιδάκι! Καλή πρόοδο! Χρύσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πέτρο σου εύχομαι Καλό Καλοκαίρι. Πάντα είναι περίεργα και έντονα τα συναισθήματα των δασκάλων των ¨μεγάλων τάξεων¨ όταν ξεπροβοδίζουν τους μαθητές τους στο Γυμνάσιο. Αυτό τελικά είναι και το ωραίο στις τάξεις αυτές. Το ότι ζεις μια μετάβαση των παιδιών από ένα επίπεδο σε ένα άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις απόλυτο δίκιο! Φτάνοντας στο τέλος της χρονιάς νιώθεις τα παιδιά να σου ανταποδίδουν την αγάπη τους και να βγάζουν στην επιφάνεια όλα εκείνα τα συναισθήματα που έκρυβαν όλο αυτό τον καιρό! Καλό καλοκαίρι!!!

      Διαγραφή
  5. Πόσο δύσκολο όταν τα αποχωρίζεσαι!
    Πόσο όμορφο όταν σε συναντούν ύστερα από χρόνια και σε χαιρετούν με τόση αγάπη!
    Καλό καλοκαίρι σε όλους σας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν μετά από καιρό τρέχουν να σου μιλήσουν και δεν σε αποφεύγουν, καταλαβαίνεις πόσο πολύ σε αγάπησαν και εκτίμησαν το έργο σου! Είναι μοναδική στιγμή και δεν εξαργυρώνεται με τίποτα! Καλό καλοκαίρι!!!

      Διαγραφή