Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016

Περί κεραυνών ο λόγος!!!

  Την Παρασκευή το βράδυ είχαμε έντονα καιρικά φαινόμενα σε όλη σχεδόν την Ελλάδα. Σε πολλές περιοχές σημειώθηκαν βροχοπτώσεις, που συνοδεύονταν από δυνατούς ανέμους και κεραυνούς! Το εντυπωσιακό είναι ότι εκείνη την ημέρα σημειώθηκαν 106.932 ηλεκτρικές εκκενώσεις!
  Για το εντυπωσιακό αυτό νούμερο μάς ενημέρωσε ο κ. Τάσος Παλαμίδας σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης απ' όπου και η παραπάνω φωτογραφία!
  Αν τώρα μείνατε άναυδοι από αυτήν την πληροφορία, υπάρχει ακόμα ένα γεγονός που νομίζω ότι θα σας εντυπωσιάσει περισσότερο! Ο κ. Τσούρας Παναγιώτης μάς ενημέρωσε ότι πέρα από τους κανονικούς κεραυνούς, αυτούς δηλαδή που "πέφτουν" από τον ουρανό,  υπάρχουν και οι ανάποδοι, που ξεκινούν από το έδαφος (κεραίες, ψηλά δέντρα κτλ) με κατεύθυνση τον ουρανό! Αν ρίξετε μια ματιά στις παρακάτω φωτογραφίες, που έχει τραβηξει ο κ. Τσούρας στα μέρη μας, θα τους εντοπίσετε!


  Σας υπενθυμίζω ότι την προηγούμενη χρονιά ο κ. Παλαμίδας και ο κ. Τσούρας μάς βοήθησαν με την εγκατάσταση του μετεωρολογικού σταθμού στο σχολείο μας!  

1 σχόλιο: