Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Οργανώσεις για την προστασία των φυτών και των ζώων της πατρίδας μας.

 "Αρχέλων"
   Οι θαλάσσιες χελώνες κολυμπάνε στους ωκεανούς του κόσμου εκατομμύρια χρόνια πριν εμφανιστεί ο άνθρωπος. 
  Τα τελευταία 27 χρόνια που υπάρχει ο Σύλλογος ΑΡΧΕΛΩΝ, αγωνίζεται για την προστασία των θαλάσσιων χελωνών, των φωλιών τους, των περιοχών που αναπαράγονται, τρέφονται αλλά και που γεννούν τα αυγά τους. Μια από τις σημαντικότερες ασχολίες του Συλλόγου, είναι η ενημέρωση του κοινού για την ανάγκη προστασίας των ειδών που απειλούνται με εξαφάνιση και κυρίως των χελωνών
 (Για να ενημερωθείτε για το έργο του Συλλόγου Αρχέλων, 
κάντε κλικ στην παραπάνω εικόνα.)

"Ελληνική Εταιρία προστασίας της Φύσης"
   Εμείς οι μεγάλοι σας φίλοι στην Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης θέλουμε να σας πούμε ότι νοιαζόμαστε και δουλεύουμε για να προστατεύσουμε την όμορφη φύση μας, τα βουνά μας, τα δάση μας, τις παραλίες μας, τα φυτά και τα ζώα μας, αλλά και για να δούμε τις πόλεις μας, τις γειτονιές μας και τα σχολεία μας να γίνονται όμορφα και καθαρά, χαρούμενα και ευτυχισμένα.
(Για να ενημερωθείτε για το έργο της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης,
κάντε κλικ στην παραπάνω εικόνα.)

"HELMERA"
  Την ΗELMEPA ή αλλιώς Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περι- βάλλοντος, την έφτιαξαν Έλληνες ναυτικοί και εφοπλιστές το 1982 γιατί ήθελαν να βοηθήσουν εθελοντικά να προστατευτεί το θαλάσσιο περιβάλλον στη πατρίδα μας αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο. Από τότε η HELMEPA μαθαίνει σε όλους όσους δουλεύουν για τη ναυτιλία να προστατεύουν το θαλάσσιο περιβάλλον όπου και αν βρίσκονται. Σε αυτό βοηθά και ο Γλάρος της HELMEPA που κάθε καλοκαίρι, μας συμβουλεύει να μη πετάμε σκουπίδια και πλαστικά και να κρατάμε τις θάλασσες και τις ακτές καθαρές.
(Για να ενημερωθείτε για το έργο της HELMERA,
κάντε κλικ στην παραπάνω εικόνα.)

"Καλλιστώ"
   Η Καλλιστώ είναι μια περιβαλλοντική μη κερδοσκο- πική οργάνωση με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Κύρια ασχολία και μέριμνά της είναι η προστασία της άγριας ζωής και της φύσης. Δίνοντας έμφαση στη μελέτη και προστασία των πληθυσμών των μεγάλων σαρκοφάγων (όπως είναι η αρκούδα, ο λύκος και το τσακάλι) και άλλων απειλούμενων ειδών της άγριας πανίδα, ενεργοποιείται κυρίως στους ορεινούς όγκους της Πίνδου και της Ροδόπης, αφού εκεί ζουν κατά κύριο λόγο τα υπό προστασία είδη. 
(Για να ενημερωθείτε για το έργο της Καλλιστώ,
κάντε κλικ στην παραπάνω εικόνα.)

"Μεσόγειος S.O.S"
     Γεια σας παιδιά! Το ξέρουμε ότι πολλές φορές νιώθετε πολύ μικροί για να βοηθήσετε το περιβάλλον που τόσο αγαπάτε, όμως πραγματικά είναι πάρα πολλά αυτά που μπορείτε να κάνετε, αλλάζοντας απλά κάποιες καθημερινές σας συνήθειες. Άλλωστε μην ξεχνάτε ότι, αν και μικροί, είστε κι εσείς πολίτες αυτής της χώρας, κάτοικοι του κοινού μας σπιτιού που λέγεται πλανήτης Γη!
(Για να ενημερωθείτε για το έργο της Μεσόγειος S.O.S,
κάντε κλικ στην παραπάνω εικόνα.)

"Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία"
   Η Περιβαλλοντική Εκπαίδευση αποτελεί ένα από τα πιο δυνατά εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας για να προστατέψουμε το περιβάλλον αλλά και να γνωρίσουμε το μαγικό κόσμο της φύσης. Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία γνωρίζει πολύ καλά ότι πάρα πολλά παιδιά θέλουν να μάθουν περισσότερα πράγματα και να βοηθήσουν στη μεγάλη μας προσπάθεια να προστατέψουμε τα πουλιά αλλά και τις περιοχές στις οποίες ζουν. Έτσι, υλοποιεί πολλές δράσεις Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ενημέρωσης σε όλη την Ελλάδα προσφέροντας σε όλους την ευκαιρία να συμμετέχουν!  Επίσης, εδώ και δύο χρόνια υπάρχει η παιδική ομάδα μελών «Ξεφτέρια» η οποία πραγματοποιεί συναντήσεις στις οποίες παίζουμε αλλά και μαθαίνουμε!
(Για να ενημερωθείτε για το έργο της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρίας,
κάντε κλικ στην παραπάνω εικόνα.)

"Αρκτούρος"
   Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ είναι μη κυβερνητική, μη κερδοσκοπική περιβαλλοντική οργάνωση που ιδρύθηκε το 1992, για την προστασία της άγριας ζωής και του φυσικού περιβάλλοντος, με δράσεις έρευνας πεδίου, επιστημονικής μελέτης, ευαισθητοποίησης κοινού, περιβαλ- λοντικής εκπαίδευσης και εθελοντισμού για την προστασία της άγριας ζωής, την ενίσχυση της βιοποικιλότητας και της αειφορίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
(Για να ενημερωθείτε για το έργο του Αρκτούρου
κάντε κλικ στην παραπάνω εικόνα.)

 WWF Ελλάς
    Γεια σου. Είμαι το γιγάντιο πάντα, η ασπρόμαυρη αρκούδα με τα θλιμμένα μάτια ντε…Είχα την τιμή να γίνω το σήμα WWF. Μπορείς να φανταστείς γιατί διάλεξε εμένα για σήμα της η οργάνωση; Απλό: γιατί είμαι απειλούμενο είδος. Είμαι σύμβολο για όλα τα απειλούμενα είδη. 
  Η περιβαλλοντική αυτή οργάνωση προστατεύει τα ζώα υπό εξαφάνιση αλλά και τον βιότοπό τους. Βιότοπος είναι το σπίτι των ζώων δηλαδή, τα δάση, τις, θάλασσες, τις λίμνες, τα ποτάμια, τα βουνά.... Και μη νομίζεις ότι είναι εύκολη δουλειά. Για να προστατεύσεις ένα είδος υπό εξαφάνιση πρέπει να δουλέψεις σε πολλά θέματα. Δώσε βάση: προστασία βιοτόπων, αγώνας για την εφαρμογή των νόμων, άσκηση πίεσης σε αυτούς που παίρνουν αποφάσεις για το περιβάλλον, ευαισθητοποίηση, πληροφόρηση και κινητοποίηση της κοινωνίας… Ου πολλά. Που να στα λέω.
(Για να ενημερωθείτε για το έργο του WWWF Ελλάς
κάντε κλικ στην παραπάνω εικόνα.)

"Greenpeace Ελλάς"
  Σήμερα το Ελληνικό γραφείο της Greenpeace παίζει αποφασιστικό ρόλο για τη λύση των περιβαλλοντικών προβλημάτων της χώρας μας με τρεις πολύ δραστήριες εκστρατείες (κλιματικές αλλαγές και ενέργεια, μεταλλαγμένα και θαλάσσια οικολογία). Τη δράση μας στηρίζουν 20.000 ενεργοί υποστηρικτές, ενώ από τη δημιουργία του γραφείου μέχρι σήμερα πάνω από 100.000 άνθρωποι έχουν κατά καιρούς βοηθήσει το έργο μας.
(Για να ενημερωθείτε για το έργο της Greenpeace Ελλάς
κάντε κλικ στην παραπάνω εικόνα.)

4 σχόλια:

  1. ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βοηθιτικες οργανωσεις τελιΟοοοοο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μακαρι να ειμουν μελος να προστατευα τα ζωα και τα φυτα... αλλα και τωρα τα πρωστατευω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. κι εγω τα προστατευω τα ζωα και τα φυτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή