Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Βιβλιοπαρουσίαση: Οι Παλαιολόγοι

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:
  Τα συγκλονιστικά, αποτρόπαια και αποκρουστικά γεγονότα των εμφυλίων πολέμων μεταξύ των Παλαιολόγων, που χάραξαν τη χωρίς επιστροφή πορεία προς την αυτοκαταστροφή και τη διάλυση της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, εξιστορεί στο νέο του βιβλίο ο Γ. Λεονάρδος. 
  Αν και αυτοτελές -καρπός ενδελεχούς μελέτης των ιστορικών λεπτομερειών και των ανθρώπινων αδυναμιών που σημάδεψαν τους "άρχοντες" τον αιώνα προ της αλώσεως- αποτελεί, κατά κάποιον τρόπο, και συνέχεια του προηγούμενου ιστορήματός του "Μιχαήλ Η Παλαιολόγος - Ο Ελευθερωτής".
  Το ανά χείρας ιστορικό μυθιστόρημα αναδεικνεύει, με τρόπο γλαφυρό και ευπροσήγορο, τα ηρωικά αλλά και τα μιαρά γεγονότα που επηρέασαν δραματικά τη ζωή και το μέλλον των κατοίκων της πρώην Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, γεγονότα που παραποιήθηκαν, είτε εκούσια είτε ακούσια, ώστε να συμβάλουν στη νάρκωση του λαού για γενιές ολόκληρες.
   Ένα ιστορικό μυθιστόρημα στο οποίο η αλήθεια υπερτερεί της φαντασίας, όπου αυτή χρησιμοποιήθηκε από το συγγραφέα για την ευχερέστερη κατανόηση του αφηγήματός του...
Συγγραφέας: Γιώργος Λεονάρδος
Θέμα:  Ελληνική πεζογραφία - Ιστορικό Μυθιστόρημα
Εκδότης: Λιβάνης - Νέα Σύνορα
Σελίδες:  406
Ημ. Έκδοσης: 01/01/2006

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου