Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Παραγωγή φθηνής ενέργειας με την περιστροφή νερού.

   Μια μέθοδο παραγωγής φθηνής ενέργειας ανακάλυψε ένας Έλληνας ομογενής από την Αυστραλία. Ο λόγος για τον Παύλο Κουρή, ο οποίος σκέφτηκε ότι θα μπορούσε με την δίνη που δημιουργεί η περιστροφή του νερού από την έλξη της γης, με μια κατάλληλη τουρμπίνα, περιστρεφόμενη σε μια γεννήτρια ηλεκτρισμού, να παράγει ηλεκτρισμό. 
  Όπως δήλωσε, ελπίζει ότι σύντομα η εφεύρεσή του, για οικονομική και φιλική προς το περιβάλλον ενέργεια, θα γίνει πραγματικότητα.
  Ήδη, η πατέντα της εφεύρεσής του έχει κατοχυρωθεί σε δέκα χώρες - ανάμεσά τους ΗΠΑ, Καναδά, Μεξικό, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία και πολλές ευρωπαϊκές - και φέτος θα κατοχυρωθεί σε άλλες οκτώ.  
  Την ιδέα για την παραγωγή ενέργειας μέσω της περιστροφής νερού, την κρατούσε μυστική επί 20 χρόνια.  
  Τη μελετούσε με ειδικούς μηχανολόγους και τελικά το 1996 τού ετοίμασαν σχέδια για μια τουρμπίνα, που ονόμασε "KCT" (The Kouris Turbine Generator).  
   Η επόμενη κίνησή του ήταν να υποβάλει στις αρχές των ΗΠΑ αίτηση για την κατοχύρωση της πατέντας, αρχικά, και παραδόξως πήρε την ευρεσιτεχνία πολύ γρήγορα. Το ίδιο έγινε και στις υπόλοιπες χώρες.  
  Ακολούθως, άρχισε η πειραματική λειτουργία σε διάφορες περιοχές. Τα πειράματα στέφθηκαν από επιτυχία, με αποτέλεσμα τουλάχιστον ένας υποψήφιος βουλευτής της Βικτώριας να δηλώσει πως αν εκλεγεί, θα επιδιώξει με κάθε δυνατό τρόπο την εφαρμογή της εφεύρεσης στην πολιτεία. Πρόκειται για τον Λου Σίγμαντ, υποψήφιο στην έδρα του Μόργουελ. 
Πήγη: Ελευθεροτυπία 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου