Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

Edmodo

  Φέτος, αποφάσισα να κάνω μια νέα αρχή και να δοκιμάσω κάτι καινούριο, μια και το ιστολόγιο μετά από έξι χρόνια πλήρους λειτουργίας έχει αρχίσει να με κουράζει και το κυριότερο να μην με ικανοποιεί! Δεν σκοπεύω βέβαια να το εγκαταλείψω, απλά θα ήθελα να δοκιμάσω και κάτι άλλο. 
  Για να γίνω πιο συγκεκριμένος, σκοπεύω να ασχοληθώ με το Edmodo, ένα κοινωνικό δίκτυο που απευθύνεται σε μαθητές και εκπαιδευτικούς και τους δίνει τη δυνατότητα να συνεργαστούν και να ανταλλάξουν απόψεις εκτός σχολείου ή να λειτουργήσει ακόμα και ως αντεστραμμένη τάξη. Φανταστείτε το, λοιπόν, ως ένα ιδιωτικό και περιορισμένο Facebook, προορισμένο για την εκπαίδευση, ασφαλές και ελεγχόμενο από τον εκπαιδευτικό.
  Η ιδέα υπήρχε εδώ και δύο χρόνια, αλλά φέτος αποφάσισα να την πραγματοποήσω μια και υπάρχουν κάποιες απαραίτητες προυποθέσεις για την επιτυχία του εγχειρήματος, όπως τα παιδιά να έχουν στο σπίτι υπολογιστές με σύνδεση στο διαδίκτυο, να έχω τμήμα με προοπτική διετίας κ.ά. Αυτή την περίοδο, λοιπόν, εγγράφω τους μαθητές μου στην ηλεκτρονική τάξη, που έχω δημιουργήσει και από Νοέμβριο θα αρχίσουμε σταδιακά να τη χρησιμοποιούμε! Εννοείται ότι πρώτα θα ενημερώσω τους γονείς - κηδεμόνες των παιδιών για το όλο εγχείρημα και ότι θα τους δώσω τόσο τους κωδικούς των παιδιών όσο και τους δικούς τους.
Όποιος ενδιαφέρεται για το Edmodo, 
ας ρίξει μια ματιά στους παρακάτω συνδέσμους.
http://dide.chi.sch.gr/plinet/site/wp-content/uploads/2014/12/%CE%9F%CE%B4%CE%B7%CE%B3%CF%8C%CF%82-Edmodo.pdf

http://dide.chi.sch.gr/plinet/site/wp-content/uploads/2014/12/%CE%9F%CE%B4%CE%B7%CE%B3%CF%8C%CF%82-Edmodo.pdf

http://dide.dra.sch.gr/plinet/images/yliko/Odigies_Edmodo.pdf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου