Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

Επίσκεψη στο "Κτήμα Χατζημιχάλη"

  Την Πέμπτη επισκεφθήκαμε το "Κτήμα Χατζημιχάλη" στην Αταλάντη Φθιώτιδας! Εκεί μόλις φτάσαμε, μάς υποδέχτηκε η κ. Μαρία και αφού ξεκουραστήκαμε για λίγο, μάς μίλησε για την ιστορία του κτήματος και τους αμπελώνες του.
  Έπειτα κατευθυνθήκαμε στη μικρή πλατεία που υπάρχει στο χώρο του κτήματος. Εκεί μιλήσαμε για την αμπελουργία και τους αρχαίους μύθους της περιοχής που σχετίζονται με το κρασί. Στον ίδιο χώρο κάναμε και μια μικρή στάση στο εκκλησάκι που υπάρχει και οι τοιχογραφίες του έχουν σχέση με το κρασί!
  Πριν μπούμε στον χώρο του οινοποιείου μιλήσαμε για τα δέντρα από τα οποία κατασκευάζουν τους φελλούς, καθώς και για τις ποικιλίες των αμπελιών που καλλιεργούνται στους αμπελώνες του κτήματος και χρησιμοποιούνται για την παραγωγή κρασιού.
  Έπειτα ξεναγηθήκαμε στους κύριους χώρους του οινοποιείου και είδαμε από κοντά τα μηχανήματα με τα οποία παράγονται τα φημισμένα κρασιά του κτήματος. Εντυπωσιαστήκαμε με τις τεράστιες δεξαμενές, καθώς και με τη γραμμή εμφιάλωσης, που έχει τη δυνατότητα εμφιάλωσης 12.000 φιαλών το 8ωρο! Η μέση ετήσια παραγωγή φτάνει ανέρχεται στο 1.000.000 φιάλες!
  Έπειτα κατεβήκαμε στο κελάρι, όπου είδαμε τα βαρέλια στα οποία ωριμάζει το κρασί και μάθαμε ότι η διαδικασία αυτή απαιτεί περίπου 16 μήνες και ότι η θερμοκρασία πρέπει να είναι σταθερή στους 15 βαθμούς Κελσίου και σε υγρασία 80%! Στον ίδιο χώρο στεγάζονται και τα εργαλεία του συνταξιούχου βαρελοποιού  Φαρσάρη.
  Αφού ξεκουραστήκαμε για λίγο στους υπέροχους, υπαίθριους χώρους του "Κτήματος Χατζημιχάλη", αποχαιρετίσαμε την κ. Μαρία και πήραμε το δρόμο της επιστροφής γεμάτοι με νέες εμπειρίες και όμορφες εικόνες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου