Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

Πώς περάσαμε τη σημερινή μας μέρα!

   Η σημερινή ημέρα ήταν ξεχωριστή για εμάς, μια και αφήσαμε  για λίγο στην άκρη τα μαθήματα και ασχοληθήκαμε με πιο ενδιαφέροντα πράγματα! 
  Μόλις χτύπησε το κουδούνι ανεβήκαμε στην τάξη, όπου συζητήσαμε για τις δραστηριότητες που θα κάναμε, αλλά και για το νόημα της σημερινής ημέρας! Αρχικά, ζήτησα από τα παιδιά να γράψουν σε χαρτάκια post-it τι νομίζουν ότι είναι τα Ολυμπιακά Ιδεώδη και να τα κολλήσουν στον πίνακα.
  Όπως είναι φυσιολογικό τα παιδιά δεν γνώριζαν, έτσι τα ρώτησα ποια άλλη λέξη τους θυμίζουν. Επαναλάβαμε την ίδια διαδικασία με τα αυτοκόλλητα χαρτάκια και καταλήξαμε σε δύο πιθανές απαντήσεις, την ιδέα και τα είδη. Αφού αναλύσαμε τις δύο λέξεις ετυμολογικά καταλήξαμε στην ιδέα.
  Έπειτα τους ανέφερα κάποια από τα Ολυμπιακά Ιδεώδη και κατεβήκαμε στο προαύλιο, για να παρακολουθήσουμε αγωνίσματα στίβου από άλλες τάξεις του σχολείου.
  Μετά το πρώτο διάλειμμα είχε έρθει η σειρά μας να πάρουμε μέρος στις αθλητικές δραστηριότητες, που είχαμε σχεδιάσει με τον γυμναστή του σχολείου μας, τον κ. Παναγιώτη. Η τάξη μας είχε επιλέξει δύο Παραολυμπιακά Αθλήματα, το Βόλει με αναπηρικό αμαξίδιο και τα Μπότσια.
  Μόλις ολοκληρώσαμε τις αθλητικές μας δραστηριότητες, ανεβήκαμε στην τάξη, όπου συζητήσαμε για τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες και στη συνέχεια ζωγραφίσαμε σελιδοδείκτες για να θυμόμαστε τη σημερινή ημέρα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου