Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

Κάνοντας την επιστροφή μας στο σχολείο πιο ομαλή!

 Συνήθως, μετά το Δεκαπενταύγουστο, αρχίζουν να δημιουργούνται τα πρώτα συναισθήματα, αρνητικά ή θετικά για τη επικείμενη έναρξη των μαθημάτων. Πολλοί συνάδελφοι είτε προβληματίζονται, αν θα είναι στην ίδια σχολική μονάδα, ποια τάξη θα έχουν, αν θα συμπληρώνουν ωράριο στο σχολείο τους, είτε προγραμματίζουν κάτι νέο, κάτι καινοτόμο αλλάζοντας εδραιωμένες συνήθειες. 
  Μια και η φετινή χρονιά προβλέπεται πιο δύσκολη από τις  προηγούμενες, ας προσπαθήσουμε να ξεκινήσουμε με αισιοδοξία για να είναι πιο ομαλή και η επιστροφή μας στις σχολικές τάξεις! Η περίοδος αυτή προσφέρεται για έναν μικρό προγραμματισμό για το τι θέλουμε να κάνουμε τη νέα σχολική χρονιά!
  Βρείτε τα θετικά που σας ενθουσιάζουν στη δουλειά σας και κολλήστε πάνω τους για να αντλήσετε χαρά. Οραματιστείτε τη "νέα σχολική χρονιά" και κρατήστε καλά τον ενθουσιασμό της επιτυχίας. 
  Πάρτε ένα επιτραπέζιο ημερολόγιο και σημειώστε τις ημέρες που το σχολείο έχει αργίες, ώστε να αποφασίσετε πως θα κατανείμετε το σχολικό χρόνο. Ξεκινήστε με τις ενέργειες που επιθυμείτε να κάνετε το πρώτο δεκαήμερο μέχρι να υποδεχτείτε τους μαθητές. Συγκεντρώστε τα απαραίτητα υλικά, βιβλία, σχολικά και εξωσχολικά, φύλλα ελέγχου, προσωπικό σας ημερολόγιο, εποπτικό υλικό και καταγράψτε τις ελλείψεις ώστε να τις καλύψετε άμεσα. 
  Σχεδιάστε τις δράσεις σας στην τάξη, αλλά και στο σχολείο όπως την αισθητική της τάξης, τα καινοτόμα προγράμματα κ.ά. έχοντας πάντα σαν γνώμονα την άντληση χαράς. Αφιερώστε τη χρονιά σε μια δράση που θα περάσετε καλά με τους μαθητές σας, έτσι θα μάθετε και θα διασκεδάσετε ταυτόχρονα. Δώστε τροφή όχι μόνο στο μυαλό αλλά και στην ψυχή και την καρδιά. Το χαμόγελο και η χαρά πρέπει να αποτελεί την άλλη όψη του νομίσματος. Μην αφήνετε το χρόνο να περάσει, προγραμματίστε τα. Αυτό θα σας γεμίσει αυτοπεποίθηση και θα ζωηρέψει την αυτοεκτίμησή σας. 
  Ταξιδέψτε με τους μαθητές σας με αποσκευές τα βιβλία, σχολικά και εξωσχολικά. Καλός προγραμματισμός της ύλης σημαίνει  ταξίδι χωρίς ταλαιπωρίες και στενοχώριες. Ζήστε τη μαγεία του ταξιδιού και απολαύστε την πρόοδο των μαθητών σας. Συνεργαστείτε με εκπαιδευτικούς που επικοινωνείτε καλά, ανταλλάξτε απόψεις για τη νέα σχολική χρονιά και μη χάσετε την ευκαιρία να συνεργαστείτε σε προγράμματα και καινοτομίες. Έτσι θα έχετε τη στήριξη σε κάποια δυσκολία αλλά και συνοδοιπόρο όλη τη χρονιά. 
  Τέλος, μεριμνήστε να έχετε μια φωτογραφική μηχανή ώστε να αποτυπώσετε τη δουλειά σας αλλά και τις ευχάριστες στιγμές με τους συναδέλφους και τους μαθητές σας. 
Πηγή: xenesglosses.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου