Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

Ο χάρτης της Ελλάδας από πλαστελίνη!

  Την περίοδο 2007-2008 υπηρετούσα στο Δημοτικό Σχολείο Αρχιλόχου - Μάρπησσας Πάρου του νομού Κυκλάδων. Μια ομάδα μαθητών της τάξης μου (Ε΄) ανέλαβε στο μάθημα της Γεωγραφίας να κατασκευάσει ένα χάρτη της Ελλάδας φτιαγμένο από πλαστελίνη. 
  Όταν τελείωσαν το χάρτη, τον τοποθετήσαμε στην τάξη για να τον βλέπουμε! Πριν κλείσει το σχολείο για τις καλοκαιρινές διακοπές, αποφασίσαμε να καθαρίσουμε την αίθουσα από τις εργασίες μας. Ξεκρεμώντας το χάρτη από τον τοίχο οι μαθητές επέλεξαν να μου τον χαρίσουν για να τους θυμάμαι. 
  Επειδή ο χάρτης ήταν φτιαγμένος από πλαστελίνη και "έπιανε" σκόνη, για να τον διατηρήσω, τον τοποθέτησα σε ένα κάδρο και τον κρέμασα σε έναν από τους τοίχους του σπιτιού μου στην Πάρο.
  Έτσι ακόμα και στις διακοπές με συντροφεύει η θύμηση του πρώτου μου σχολείου! Όσο για τους μαθητές μου; Τους βλέπω σχεδόν καθημερινά και τους καμαρώνω!
 ΥΓ. Επίσης την ίδια περίοδο, κάποιοι άλλοι μαθητές είχαν κατασκευάσει έναν ακόμα χάρτη της Ελλάδας και ένα χάρτη της Πάρου από πλαστελίνη. Δυστυχώς δεν έχω φωτογραφίες για να τις μοιραστώ μαζί σας. Αν κάποια από τα παιδιά της τάξης μας τους έχουν σε φωτογραφία,  θα τους παρακαλούσα να μου τους στείλουν με κάποιο e-mail.

1 σχόλιο:

  1. Πολύ καλή δουλειά! Μπράβο σε όλους σας! :))
    Ωραία η Πάρος. Εγώ δούλεψα στην Παροικιά το 2001-2002.

    ΑπάντησηΔιαγραφή