Σάββατο 6 Αυγούστου 2011

66 χρόνια από την βόμβα στη Χιροσίμα...

Την 66η επέτειο του βομβαρδισμού της Χιροσίμα τίμησε η Ιαπωνία, με τον πρωθυπουργό Ναότο Καν να επαναλαμβάνει τις εκκλήσεις του για αποπυρηνικοποίηση και για εξάλειψη των πυρηνικών όπλων.

Μετά την ρίψη της ατομικής βόμβας στην Χιροσίμα, τρεις ημέρες μετά οι ΗΠΑ έπληξαν με μία ακόμη και το Ναγκασάκι
   Κατά την διάρκεια τελετής στο πάρκο όπου βρίσκεται το Μνημείο Ειρήνης της Χιροσίμα, ο Ιάπωνας πρωθυπουργός -εν μέσω και της κρίσης στην Φουκουσίμα, τόνισε ότι η χώρα πρέπει να αλλάξει την ενεργειακή πολιτική της. Όπως είπε, η χώρα πρέπει να στοχεύσει να γίνει μία κοινωνία που δε θα εξαρτάται από την πυρηνική ενέργεια.
   "Η εμπιστοσύνη που είχε κάποτε ο λαός της Ιαπωνίας στην πυρηνική ενέργεια έχει ραγίσει", δήλωσε ο δήμαρχος της Χιροσίμα Καζούμι Ματσούι.
   Ο απολογισμός από τη ρίψη της ατομικής βόμβας ήταν στα τέλη του 1945 140.000 νεκροί, έναντι συνολικού πληθυσμού 350.000 κατοίκων της πόλης. Αρκετές χιλιάδες πέθαναν αργότερα από διάφορες αρρώστιες και τραύματα. Σήμερα, ο επίσημος απολογισμός έχει φτάσει τους 269.446 νεκρούς.
   Τρεις ημέρες μετά την επίθεση στη Χιροσίμα, οι Ηνωμένες Πολιτείες έριξαν και δεύτερη ατομική βόμβα στο Ναγκασάκι. Στην τελετή παρευρέθηκαν εκπρόσωποι από περισσότερες από 60 χώρες.
Πηγή: Το Έθνος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου