Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

«Μυστικοί πράκτορες, ενωθείτε!», 4ος Μαραθώνιος Ανάγνωσης από το Μεταίχμιο

  Συνεχίζουμε τις φετινές μας δραστηριότητες με τη συμμετοχή μας στον 4ο Μαραθώνιο Ανάγνωσης των Εκδόσεων Μεταίχμιο με θέμα «Μυστικοί πράκτορες, ενωθείτε!». 
  Στον φετινό Μαραθώνιο έχουν επιλεγεί βιβλία στα οποία κυριαρχούν η περιπέτεια και το μυστήριο. Τα παιδιά του Δημοτικού καλούνται φέτος να γίνουν πράκτορες και ρεπόρτερ και να ρίξουν φως στις πιο μυστήριες υποθέσεις και να λύσουν πολύπλοκους γρίφους. Για να τα καταφέρουν, χρειάζεται να διαθέτουν αυξημένη παρατηρητικότητα, ορθή αντίληψη, καλή μνήμη, ένστικτο, φαντασία και πάνω από όλα διάθεση για παιχνίδι.
  Ο Μαραθώνιος Ανάγνωσης εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος της Φιλαναγνωσίας και υποστηρίζει το έργο του εκπαιδευτικού, ενώ παράλληλα δίνει την ευκαιρία στον μαθητή να ασχοληθεί με θέματα που σχετίζονται με τα ενδιαφέροντά του καθώς και με επίκαιρα ζητήματα του τόπου του και του κόσμου.
http://metaixmio.gr/images/pdf/marathonios_4.pdf
(Πάτησε στην εικόνα για περισσότερες πληροφορίες)
  Μαζί με τα παιδιά του άλλου τμήματος της Στ΄ τάξης θα διαβάσουμε τα βιβλία της σειράς «Ρίκο και Όσκαρ» του Αντρέας Σταϊνχέφελ,  Η συμμορία του μπίνγκο και Το αίνιγμα της πέτρας, θα τα συζητήσουμε και θα απαντήσουμε στα ερωτηματολόγια που θα μας σταλούν τον Ιανουάριο.
  Τα βιβλία θα μας τα προμηθεύσει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας, τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου