Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Χωριζόμαστε σε ομάδες - φτιάχνουμε το συμβόλαιό μας!

  Την πρώτη Παρασκευή, που ασχοληθήκαμε με το πρόγραμμα για τη διατροφή, είχαμε πολλά πράγματα να κάνουμε! Τραβήξαμε, λοιπόν, στην άκρη θρανία και καρέκλες και καθίσαμε στο πάτωμα φτιάχνοντας έναν μεγάλο και κλειστό κύκλο!
  Επειδή ήμασταν λίγο αμήχανοι στην αρχή, είπαμε να "σπάσουμε τον πάγο" με μια διασκεδαστική δραστηριότητα! Σε ένα χαρτόνι γράψαμε το όνομά μας και ένα επίθετο που μας χαρακτηρίζει. Αντιλαμβάνεστε τι έγινε στην αίθουσα! Ακουστήκαμε από τα γέλια σε όλο το σχολείο!
  Όταν ηρεμήσαμε, μιλήσαμε για τη διατροφή, για το πρόγραμμα που θα κάνουμε, καθώς και για τα θέματα που θα ασχοληθούμε! Πήραμε ένα χαρτόνι, κολλήσαμε τον τίτλο μας "Είμαστε ό,τι τρώμε" και κατασκευάσαμε έναν εννοιολογικό χάρτη καταγράφοντας τα υποθέματα του προγράμματος!
  Μόλις τελειώσαμε με τον εννοιολογικό χάρτη, μιλήσαμε για τον
τρόπο με τον οποίο θα εργαστούμε! Αποφασίσαμε να δημιουρ-γήσουμε 4 ομάδες, των 4-5 μελών και για να μην τσακωνόμαστε κάναμε κλήρωση με χρωματιστά χαρτάκια! 
  Από μια σακούλα τραβήξαμε, χωρίς να βλέπουμε, ένα χαρτάκι και στο τέλος όσα παιδιά είχαν το ίδιο χρώμα δημιούργησαν την ομάδα τους! 'Επειτα αποσύρθηκαν στα θρανία τους και άρχισαν να δουλεύουν το πρώτο φύλλο εργασίας, όπου κατέγραψαν το όνομα και τα μέλη της ομάδας, όρισαν τους εκπροσώπους τους και πρότειναν κανόνες για τη σωστή λειτουργία των ομάδων.
  Αφού οι ομάδες ανακοίνωσαν το όνομα, τα μέλη τους και τους κανόνες που είχαν σκεφτεί, αποφασίσαμε να τους ομαδοποιήσουμε και να τους καθαρογράψουμε, ώστε να δημιουργήσουμε το συμβόλαιο της τάξης, το οποίο και θα υπογράφαμε την επόμενη φορά.
  Στη συνέχεια τα παιδιά πήραν μαρκαδόρους, χαρτιά, επιστράτευσαν τη φαντασία τους και έφτιαξαν τα εμβλήματα των ομάδων τους!
Καλημέρα Ελλάδα
Αποτελείται από την Πηνελόπη, τον Μανώλη Σ., 
τον Νίκο Σ. και τον Γιάννη 
Οι γρήγοροι
Αποτελούνται από την Κατερίνα, την Έλενα, τον Λυκούργο, 
τον Στέλιο και τον Αργύρη
Οι τέσσερις πλανήτες 360
Αποτελούνται από την Ευαγγελία, τη Γιάννα,
 τον Μανώλη Σ. και τον Γιώργο
Τα ελληνικά φρούτα
Αποτελούνται από την Παρασκευή, τη Χαρά,
τον Αντώνη και τον Νικόλα Μ.

2 σχόλια: