Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Εκλογές στην τάξη!

  Στη Μελέτη Περιβάλλοντος μιλήσαμε για τις εκλογές στους Δήμους, οπότε σκεφτήκαμε να κάνουμε εκλογές και στην τάξη για να αναδείξουμε τους αντιπροσώπους μας!
  Εκλογές χωρίς προεκλογική περίοδο είναι ψωμί χωρίς αλάτι, οπότε για τέσσερις μέρες βγάζαμε καθημερινά λόγους, ώστε να πείσουμε τους συμμαθητές μας να μας ψηφίσουν!
  Πολλοί υποψήφιοι στην προσπάθειά τους να εντυπωσιάσουν έταζαν "λαγούς και πετραχήλια", ενώ άλλοι ήταν πιο ρεαλιστές! Η προεκλογική μας περίοδος δεν είχε να ζηλέψει τίποτα από αυτές των μεγάλων. Χειροκροτήματα, γέλια, αποδοκιμασίες ήταν μέσα στο πρόγραμμα.
  Μια μέρα πριν τις εκλογές ελέγξαμε τα ψηφοδέλτια με τους υποψηφίους, ετοιμάσαμε την εκλογική κάλπη και το απαραίτητο παραβάν! Την επόμενη ημέρα, Τετάρτη 13 Νοεμβρίου, όλοι προσήλθαμε στο εκλογικό τμήμα με αγωνία!
  Ένας ένας οι μαθητές έπαιρναν τα ψηφοδέλτια από την εφορευτική επιτροπή και έμπαιναν στο παραβάν για να ψηφίσουν τους εκπροσώπους τους!
  Μόλις σταυρώναμε τους υποψηφίους, ρίχαμε στην κάλπη το ψηφοδέλτιο και υπογράφαμε ότι ψηφίσαμε στον κατάλογο της εφορευτικής επιτροπής!
  Όταν ψηφίσαμε όλοι, ανοίξαμε την κάλπη και μετρήσαμε τους ψήφους που είχαν συγκεντρώσει οι υποψήφιοι. Αφού κατα- μετρήθηκαν όλοι, σχηματίστηκε το πενταμελές της τάξης!
Πρόεδρος: Νικόλας
Α΄ Αντιπρόεδρος: Στέλιος
Β΄ Αντιπρόεδρος: Γιώργος
Α΄ Γραμματέας: Πηνελόπη
Β΄ Γραμματέας: Κατερίνα
Αναπληρωματικό μέλος: Λυκούργος
Υ.Γ. Η σύνθεση του πενταμελούς αποφασίστηκε από τα ίδια τα παιδιά, χωρίς τη δική μου παρέμβαση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου