Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας για τη Διατροφή: "Είμαστε ό,τι τρώμε"

  Πριν από λίγο καιρό, ψάχνοντας θέματα για την Ευέλικτη Ζώνη, διάβασα κάποια ενδιαφέροντα άρθρα, σύμφωνα με τα οποία  η χώρα μας διατηρεί τα θλιβερά πρωτεία στην Ευρωπαϊκή Ένωση σε ποσοστά παιδικής παχυσαρκίας και κατατάσσεται 2η παγκοσμίως, αμέσως μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής!
   Περίεργο θα σκεφτεί κάποιος εκτός σχολείου, όχι όμως και οι εκπαιδευτικοί, που συχνά βλέπουμε στο διάλειμμα τους μαθητές να καταναλώνουν έτοιμα φαγητά και σνακ. Οι γρήγοροι ρυθμοί ζωής, καθώς και οι αλλαγές στις διατροφικές μας συνήθειες έχουν συμβάλει στο φαινόμενο, που παρατηρούμε καθημερινά στο προαύλιο. 
Πηγή φωτογραφίας: www.healthtimes.gr
  Για να προλάβουμε φανόμενα παχυσαρκίας και άλλων ασθενειών, που σχετίζονται με τη διατροφή, είναι απαραίτητο να ενημερώνονται και να ευαισθητοποιούνται τα παιδιά από πολύ μικρή ηλικία, ώστε να διαμορφώνουν υγιεινές διατροφικές συνήθειες. Άλλωστε απαγορεύοντας κάτι δεν λύνουμε το πρόβλημα, αντίθετα με την ενημέρωση το προλαμβάνουμε. Ποιος από εμάς έχει αντισταθεί σε γαριδάκια, πίτσες, αναψυκτικά, γλυκά και χίλια δυο άλλα ανθυγιεινά μικρογεύματα, που κυκλοφορούν στο εμπόριο; Φαντάζομαι όχι πολλοί, όλοι κάνουμε τις μικρές μας παρασπονδίες. Ο ενημερωμένος πολίτης, όμως, τα καταναλώνει, αλλά σε μικρές ποσότητες και όχι καθημερινά. Αυτή η φράση πιστεύω ότι πρέπει να περάσει στα παιδιά, να είναι, δηλαδή, ενημερωμένα και να αντιλαμβάνονται τι κάνει καλό στον οργανισμό τους και τι όχι! 
  Έτσι από τις αρχές του Νοεμβρίου και κάθε Παρασκευή στο δίωρο της Ευέλικτης Ζώνης ασχολούμαστε με το Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας "Είμαστε ό,τι τρώμε", με θέμα τη Διατροφή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου