Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Θεατρική παράσταση στο σχολείο μας: "Η Ειρήνη του Αριστοφάνη"

  Αύριο θα επισκεφτεί το σχολείο μας η Θεατρική Σκηνή "Ονειροπόληση" του θεάτρου "Κάτια Δανδουλάκη" για να ανεβάσει τη θεατρική παράσταση "Ειρήνη" του Αριστοφάνη!
  Τον Αριστοφάνη σας θυμίζω ότι ήδη τον γνωρίζουμε μια και παίρνουμε μέρος στο 2ο Μαραθώνιο Ανάγνωσης των εκδόσεων Μεταίχμιο με θέμα τις κωμωδίες του μεγάλου αρχαίου κωμωδιογράφου. Για όποιον δεν έχει διαβάσει ακόμα το βιβλίο θυμίζω περιληπτικά την υπόθεση.
 Βρισκόμαστε στην περίοδο του πελοποννησιακού πολέμου, όπου η Αθήνα με την Σπάρτη μάχονται η μια την άλλη. Ο Πόλεμος έχει πιάσει την Ειρήνη και την έχει φυλακίσει σε μια σπηλιά. Οι άνθρωποι έχουν παρατήσει τα σπίτια τους, τις οικογένειες και τις δουλειές τους και τρέχουν στις μάχες. Η γη είναι εγκαταλελειμμένη, αφού δεν υπάρχει κανείς να την καλλιεργήσει. Ο Τρυγαίος ένας απελπισμένος αμπελουργός αποφασίζει να βρει και  να ελευθερώσει την Ειρήνη. Αρχίζει το μεγάλο του ταξίδι πετώντας πάνω σ' ένα τεράστιο σκαθάρι με πρώτο προορισμό τον Όλυμπο! Μετά από πολλές περιπέτειες και με τη βοήθεια του θεού Ερμή καταφέρνει να βρει και να φέρει ξανά την Ειρήνη στους ανθρώπους! 
 Ένα μικρό δείγμα της παράστασης που θα παρακολουθήσουμε
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου