Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

Μια βόλτα στο... φεγγάρι!

 Εκατόν είκοσι μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι θα ανοίξουν για το κοινό το βράδυ της αυγουστιάτικης πανσελήνου την Παρασκευή 31 του μήνα. Το υπουργείο Παιδείας, Θρησκευ-μάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού δίνει και φέτος στο κοινό την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με τα αρχαία, κάτω από το μαγικό σεληνόφως. 

  Η μεγάλη ανταπόκριση που γνωρίζει σταθερά ο θεσμός τα τελευταία χρόνια, οδήγησε τους αρμοδίους να ανοίξουν ακόμα περισσότερα μνημεία με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, αυξάνοντας τον αριθμό τους σε 120 από 80 που ήταν πέρυσι. Σε 85 από αυτά θα πραγματοποιηθεί σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων όπως συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, ξεναγήσεις και προβολή κινηματογραφικών ταινιών, σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς. 

  Από τον κατάλογο εξαιρείται και φέτος η Ακρόπολη των Αθηνών, από όπου ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις της πανσελήνου πριν από μερικά χρόνια, επί υπουργίας Σταύρου Μπένου. Θα είναι ωστόσο ανοιχτό το Μουσείο της Ακρόπολης, που θα γιορτάσει την Πανσέληνο με ρομαντικές μελωδίες για το φεγγάρι από το Μουσικό Σχολείο Βόλου, στον προαύλιο χώρο του στις 9:30 μ.μ.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Πηγή: Αγγελική Κωττή, Το Έθνος

1 σχόλιο:

  1. πολύ ενδιαφέρον!!... Η δεύτερη πανσέληνος ... θα μας φέρει πολύ ωραίες ευκαιρίες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή