Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Δημοτικό θέατρο Λιβαδειάς: Βαβυλωνία

  Την Παρασκευή, 17 Ιουνίου στις 9:00 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Λιβαδειάς - Όμιλος Φίλων Θεάτρου Λιβαδειάς παρουσιάζεται η θεατρική παράσταση "Βαβυλωνία".
  Η Βαβυλωνία γράφτηκε το 1836 από τον Κωνσταντινοπολίτη αγιογράφο Δημήτρη Χατζή – Κωνσταντή Ασλάνη με το ψευδώνυμο Δημήτριος Κ. Βυζάντιος.
  Η δράση  τοποθετείται χρονικά στο 1827 στο Ναύπλιο την εποχή που οι ενωμένοι στόλοι των τότε μεγάλων Δυνάμεων (Ρωσία - Αγγλία - Γαλλία) κατεναυμάχησαν τον τουρκο-αιγυπτιακό στόλο του Ιμπραήμ Πασά στο Ναυαρίνο. 
  Ο Βυζάντιος θέλησε να σατιρίσει το χάος από την έλλειψη κρατικής οργάνωσης και τη γλωσσική ανομοιομορφία που επικρατούσε στις πόλεις  της ελεύθερης Ελλάδας. Το πέτυχε συγκεντρώνοντας γύρω από ένα  τραπέζι, με την ευκαιρία της νίκης  στο Ναυαρίνο, τους αντιπροσωπευτικότερους τύπους των κυριότερων ελληνικών περιοχών.
  Όλοι οι ήρωες του έργου που κινεί ο συγγραφέας γύρω από το επεισόδιο του γλεντιού, του μεθυσιού, του καυγά και του τραυματισμού του Κρητικού από τον Αρβανίτη κατάγονται θεατρικά από το λαϊκό Θέατρο Σκιών και αποτελούν κοσμοαγαπητούς τύπους όχι μόνο για την εποχή τους αλλά και για σήμερα.  
Σκηνοθεσία: Χ. Καγιάς
Κοστούμια: Ε. Γεωργοπούλου
Παίζουν: Γ. Αγραφιώτης Β. Γούπιος, Κ. Ζαχείλα Γ. Ηλιάδης Κ. Κακοσαίου, Π. Κουνούκλας Δ. Λεβέντης Φ. Μπάλιου, Β. Παππά, Γ. Πούλος, Α. Σαραντίδου, Μ .Φίλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου