Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Εκδήλωση για την παρουσίαση του προγράμματος της διατροφής : "Γεννιόμαστε με το γάλα, μεγαλώνουμε με το ψωμί".

  Την Πέμπτη 9/06/2011 και ώρα 7.30 μ.μ. εγκαινιάσαμε στην αίθουσα προβολών του σχολείου μας, την έκθεσή μας για τη διατροφή.
  Οι μαθητές του Ε2 ανέλαβαν να ξεναγήσουν τους επισκέπτες μας και να τους δώσουν τις απαραίτητες πληροφορίες για τα εκθέματα! Η έκθεση περιελάμβανε το υλικό που είχαμε χρησιμοποιήσει στο πρόγραμμα καθώς και φωτογραφίες από τις διάφορες δραστηριότητές μας. 




  Μετά την ξενάγηση, άρχισε το δεύτερο μέρος της εκδήλωσής μας. Οι  μαθητές αποχώρησαν από την αίθουσα για να μπουν μετά από λίγο χορεύοντας "καλαματιανό" υπό τους ήχους του παρακάτω τραγουδιού.

  Αφού καλοσωρίσαμε τους επισκέπτες μας, συνεχίσαμε τραγουδώντας το παρακάτω τραγούδι.

  Έπειτα παρακολουθήσαμε τις διαφημίσεις για τη διατροφή, που είχαμε γυρίσει κατά τη διάρκεια του προγράμματός μας. Επειδή απεικονίζονται οι μαθητές, καταλαβαίνετε ότι δεν μπορούμε να σας τις δείξουμε. Μπορούμε όμως να σας πούμε ότι οι επισκέπτες μας ενθουσιάστηκαν!
  Στη συνέχεια ακολούθησε η βράβευση όλων των ομάδων που συμμετείχαν στο πρόγραμμα. 
  Το βραβείο σε σχήμα αχλαδιού απονεμήθηκε από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας, κ. Ι. Παπαδάκη, στα Θηρία για την τρίτη θέση που κατέλαβαν στην προσπάθειά μας να καταναλώνουμε φρούτα και λαχανικά στα διαλείμματα. 
  Στη δεύτερη θέση βρέθηκαν οι Super Breakfast και ανταμείφθηκαν με το βραβείο σχήματος πορτοκαλιού. Η απονομή έγινε από την Υποδιευθύντρια του σχολείου μας, κ. Α. Ράπτη.
  Τέλος, στην πρώτη θέση βρέθηκαν δύο ομάδες, οι  Super Duper και οι Απίθανοι, μια και ξεπέρασαν το όριο των 200 πόντων που είχαμε θέσει! Η απονομή έγινε από το Διευθυντή του σχολείου μας, κ. Π. Κούσουλα και το βραβείο είχε το σχήμα του μήλου.
  Αμέσως μετά τη βράβευση ακολούθησε σύντομη προβολή μηνύματος με συμβουλές για τους γονείς.  

   Η εκδήλωσή μας έκλεισε με το Αλφαβητάρι της διατροφής, όπου κάθε παιδί απήγγειλε το γράμμα με το μήνυμα που είχε επιλέξει.

  Επίσης, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, μοιράσαμε τα φυλλάδια, που είχαμε δημιουργήσει, με  τις 8 σύντομες συμβουλές για τη διατροφή.

  Μετά το τέλος της παρουσίασης του προγράμματος "Γεννιόμαστε με το γάλα, μεγαλώνουμε με το ψωμί" έγινε προβολή της μικρού μήκους ταινίας "Ο λυπημένος σκύλος" από το 5ο Δ.Σ. Χολαργού, που βασίστηκε σε κείμενο των δύο συμμαθητριών μας Αστερούλας Κ. και Μαρίας Π.

2 σχόλια:

  1. Πόσα όμορφα και χρήσιμα πράματα! Μπράβο στα παιδιά, μπράβο και στο δάσκαλό τους! :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστούμε πολύ!!! Μάθαμε όλοι μας πολύ χρήσιμα πράγματα για τη διατροφή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή