Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Τρισδιάστατη επίσκεψη στον πύργο του Γαλατά!

  O Πύργος του Γαλατά  είναι ένας μεσαιωνικός, κυκλικός, πέτρινος πύργος που βρίσκεται στην περιοχή Γαλατά της Κωνσταντινούπολης, στη βόρεια πλευρά του Κεράτιου κόλπου και το ύψος του φτάνει τα 67 μέτρα.
  O πύργος χτίστηκε από τη γενουατική παροικία της Κωνσταντινούπολης το 1348, γνωστός τότε ως Πύργος του Χριστού  και χρησιμοποιήθηκε αρχικά ως προπύργιο. Οι Γενουάτες είχαν αποκτήσει το δικαίωμα ανέγερσης οχυρωματικών τειχών με αυτοκρατορικό χρυσόβουλο του 1302. Μέρος των τειχών που υψώνονταν γύρω από τον πύργο είναι και σήμερα ορατά. 
  Mετά την οθωμανική κατάκτηση και κατά τη διάρκεια του 16ου αιώνα χρησιμοποιήθηκε επίσης ως φυλακή. Αργότερα και μέχρι τα τέλη της δεκαετίας 1960 αξιοποιήθηκε ως πυροσβεστικός σταθμός παρατήρησης, ενώ σήμερα αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα τουριστικά αξιοθέατα της περιοχής. 
  Για να επισκεφτούμε τον πύργο από τον υπολογιστή μας κάνουμε κλικ στη διεύθυνση Galata Tower - 3D Virtual Tour , έπειτα κάνουμε κλικ στις δύο εικόνες που γράφουν Τourkey - Instabul 2008 - Galata Tower View και Tourkey Instabul 2006 - Galata Tower και αποθηκεύουμε ελεύθερα τα αρχεία που είναι σε μορφή exe στον υπολογιστή μας. 
  Μόλις τελειώσει η αποθήκευση των αρχείων πηγαίνουμε στο αρχείο που τα αποθηκεύσαμε, τα ανοίγουμε, περιμένουμε να φορτώσουν οι εφαρμογές και ξεκινάμε την περιήγηση. Μπορούμε να κάνουμε ζουμ με το ροδάκι του ποντικιού. Αν κουραστούμε πατάμε δυο φορές το πλήκτρο Esc για να βγούμε από την εφαρμογή.
  Στην πρώτη εφαρμογή θα δούμε την Πόλη από ψηλά ενώ μπροστά μας βρίσκεται ο Κεράτιος κόλπος και στο βάθος η Αγία Σοφία. 
  Με βάση τα όσα έχουμε μάθει μπορούμε να φανταστούμε την πολιορκία της Πόλης ή την είσοδο των πλοίων με αρχηγό το Φλαντανελά ή το πέρασμα των τουρκικών πλοίων στον Κεράτιο από το Μωάμεθ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου