Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

Τρισδιάστατη επίσκεψη στο φρούριο Ρούμελη Χισάρ!

  To Ρούμελη Χισάρ ή Κάστρο της Ρούμελης, χτίστηκε το 1452 από το σουλτάνο των Οθωμανών  Μωάμεθ Β' τον Πορθητή και διαδραμάτισε σημαντικό ιστορικό ρόλο στην κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης που ακολούθησε το επόμενο έτος. 
  Μαζί με το Αναντολού Χισάρ, χρησιμοποιήθηκε για τον έλεγχο του περάσματος μεταξύ της Μαύρης Θάλασσας και της Θάλασσας του Μαρμαρά. Το κάστρο βρίσκεται στο στενότερο σημείο του Βοσπόρου, επί της ευρωπαϊκής πλευράς της Πόλης, ενώ η κατασκευή του ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο-Ιούλιο του 1452 μετά την κατάκτηση δύο προγενέστερων βυζαντινών πύργων από τον Μωάμεθ Β', οι οποίοι επεκτάθηκαν μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.
  Για να επισκεφτούμε το φρούριο από τον υπολογιστή μας κάνουμε κλικ στη διεύθυνση Rumeli Castle - 3D Virtual Tour, έπειτα κάνουμε κλικ στις δύο εικόνες που γράφουν Τourkey - Instabul 2007 - Rumeli Castle και Tourkey Instabul 2007 - Rumeli Castle II και αποθηκεύουμε ελεύθερα τα αρχεία που είναι σε μορφή exe στον υπολογιστή μας. 
  Μόλις τελειώσει η αποθήκευση των αρχείων πηγαίνουμε στο αρχείο που τα αποθηκεύσαμε, τα ανοίγουμε, περιμένουμε να φορτώσουν οι εφαρμογές και ξεκινάμε την περιήγηση. Μπορούμε να κάνουμε ζουμ με το ροδάκι του ποντικιού. Αν κουραστούμε πατάμε δυο φορές το πλήκτρο Esc για να βγούμε από την εφαρμογή.
Πηγές: Βικιπαίδεια και Sites in 3D

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου