Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Επίσκεψη στο Διαδραστικό Λαογραφικό Μουσείο Βαρνάβα Αττικής.

  Το Διαδραστικό Λαογραφικό Μουσείο στεγάζεται σε ένα δίπατο πέτρινο κτίσμα του 19ου αιώνα. Μπορείτε να περιηγηθείτε στο δωμάτιο του αργαλειού, στο κατώι, να να δείτε τον εξωτερικό φούρνο και την  αυλή. 
  Το διαδραστικό στοιχείο του μουσείου στηρίζεται στα 42 εκπαιδευτικά βιωματικά προ- γράμματα για μαθητές και ενήλικες όπως τα ακόλουθα: η καλλιέργεια της γης και του ψωμιού, ο τρύγος, λιομάζωμα, η εκμάθηση παραδοσιακού αργαλειού, περιβαλλοντικά μονοπάτια, καλλιέργεια λαχανικών, παραδοσιακά παραμύθια, ανακύκλωση, περιβαλλοντική εκπαίδευση και πολλά άλλα.
  Την Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011, αν όλα πάνε καλά, θα επισκεφτούμε το καταπληκτικό αυτό μουσείο. Η Ε΄ Δημοτικού θα ασχοληθεί με το πρόγραμμα "Διατροφή και Υγεία" το οποίο περιλαμβάνει τα εξής:
   Οι μαθητές γνωρίζουν τις θρεπτικές αξίες της μεσογειακής διατροφής, έρχονται σε επαφή με τα φρούτα, τα λαχανικά και τα όσπρια και κατασκευάζουν με αυτά κούκλες. Παίζουν με κρυπτόλεξο, δημιουργούν το μεσημεριανό τους γεύμα με θερμιδική αξία, συνδυάζοντας τροφές ανάλογα με τις θρεπτικές αξίες και τις βιταμίνες. Τέλος, γίνεται δραματοποίηση του τραγουδιού "Το χοντρό μπιζέλι".
   Επιλέξαμε αυτό το θέμα, γιατί συνδέεται άμεσα με το πρόγραμμα Αγωγής Υγείας "Γεννιόμαστε με το γάλα, μεγαλώνουμε με το ψωμί"  που υλοποιούμε φέτος στη τάξη μας την ώρα της Εύελικτης Ζώνης.
     Αν θέλετε περισσότερες πληροφορίες για το Διαδραστικό Λαογραφικό Μουσείο Βαρνάβα, πατήστε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου