Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017

Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

  Τη Δευτέρα πραγματοποιήθηκαν οι δραστηριότητες που είχαμε προγραμματίσει για την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού. Η μέρα μας ξεκίνησε με μια κοινή δράση όλου του σχολείου. Πετάξαμε στον αέρα μπαλόνια και προσπαθήσαμε να τα "εμποδίσουμε" να πέσουν στο έδαφος χτυπώντας τα δυνατά.
  Στη συνέχεια ανεβήκαμε στην τάξη και συζητήσαμε για το σύνθημα της ημέρας και πώς το αντιλαμβάνονταν τα παιδιά. Για αυτό το λόγο γράψαμε σε χαρτάκια post-it τις σκέψεις μας.
  Συζητώντας τα όσα είχαμε γράψει αναφερθήκαμε στη χαρά που πρέπει να δίνει ο αθλητισμός, οπότε είδαμε ένα επεισόδιο από τη σειρά κινούμενων σχεδίων "Ο μικρός Νικόλας".

  Στη συνέχεια αναφερθήκαμε στην διέξοδο που δίνει ο αθλητισμός σε πολλούς ανθρώπους, αλλά και για τις θυσίες που πρέπει να γίνουν για να πετύχει κάποιος στους στόχους του. Για αυτό το λόγο αναφερθήκαμε στην ιστορία τριών πολύ γνωστών Ελλήνων αθλητών.
Γιάννης Αντετοκούνμπο
  Πέρα από τους αθλητές στόχους στη ζωή μας πρέπει να έχουμε όλοι. Είδαμε λοιπόν και συζητήσαμε ακόμα ένα βιντεάκι.
  Κάπου εκεί αναφέρθηκε και η αυτοπεποίθηση που μας δίνει, οπότε είδαμε και συζητήσαμε ακόμα ένα βίντεο!
 Πριν ολοκληρώσουμε τις δραστηριότητές μας στην τάξη μιλήσαμε και για το "ευ αγωνίζεσθαι" με αφορμή ένα περιστατικό από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.
 Έπειτα κατεβήκαμε στο προαύλιο, όπου πήραμε μέρος σε αγώνισμα ρίψης σφαίρας!
 Οι δραστηριότητές μας ολοκληρώθηκαν με την κατασκευή αναμνηστικών σελιδοδεικτών, τους οποίους θα χρησιμοποιήσουμε στον 7ο Μαραθώνιο Ανάγνωσης των Εκδόσεων Μεταίχμιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου