Κυριακή 26 Μαρτίου 2017

Βοιωτοί αθλητές στους Παγκόσμιους Χειμερινούς Αγώνες των Special Olympics στην Αυστρία

  Στην Τελετή Αφής της «Φλόγας της Ελπίδας», η οποία πραγματοποιήθηκε στις 2 Μαρτίου στο Περιστύλιο του Ζαππείου Μεγάρου, συμμετείχαν 4 αθλητές των SpecialOlympics Βοιωτίας.
  Οι αθλητές Ζαννιά Ζένια, Θηβαίος Χρήστος, Κόντος Λάμπρος και Λαμπίρη Μαρία,  θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο άθλημα της χιονορακέτας, στους 1, που θα γίνουν στην Αυστρία από 13 έως 24 Μαρτίου 2017. Θα συνοδεύονται από τους  προπονητές τους Έφη Παπαχαραλάμπους και Μιχάλη Τόλια.
  Οι Έλληνες αθλητές και αθλήτριες θα αγωνιστούν στα αθλήματα Αλπικό ΣΚΙ, στο ΣΚΙ Αντοχής και σε Αγώνες Ταχύτητας με Χιονοβατήδες. «Η συμμετοχή αθλητών και αθλητριών της Βοιωτίας, σε ένα παγκόσμιο αθλητικό γεγονός, μας κάνει υπερήφανους», αναφέρει ο ΑΚΟΛ.
  Στους αγώνες θα μετάσχουν 3.000 αθλητές, 3.000 εθελοντές, 1.100 προπονητές, από 110 χώρες. Ο Πρόεδρος των Special Olympics Hellas κ. Διονύσιος Κοδέλλας, στο καλωσόρισμά του, μεταξύ των άλλων δήλωσε "οι αθλητές και αθλήτριες των Special Olympics με τις προσπάθειές τους, με την αποφασιστικότητά τους και με τον ενθουσιασμό τους μας διδάσκουν πως τίποτα στη ζωή δεν είναι αξεπέραστο. Πως κανένας δρόμος δεν είναι αδιάβατος, καμία κορυφή δεν είναι απρόσιτη. Γιατί αυτοί πιο πολύ απ’ όλους μας, από πολύ νωρίς, έχουν νιώσει ότι στη ζωή τίποτα δεν χαρίζεται".
  Χαιρετισμούς στην εκδήλωση απηύθυναν ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, εκπροσωπώντας τον Πρωθυπουργό και την Κυβέρνηση, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος των Special Olympics Ευρώπης-Ευρασίας, καθώς και ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Παγκόσμιων Χειμερινών Αγώνων Special Olympics ¨ΑΥΣΤΡΙΑ 2017¨
  Μετά το τελετουργικό της Αφής της Φλόγας, πραγματοποιήθηκε λαμπαδηδρομία, με ενδιάμεσους σταθμούς, μέχρι την Πρεσβευτική Κατοικία της Αυστρίας στο Ψυχικό.
  Ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας Αλέκος Καρκάνας, με ανακοίνωση του,  συγχαίρει τους αθλητές και δηλώνει «είμαστε περήφανοι επειδή οι 3 αθλητές είναι μαθητές σχολείου μας, του ΕΕΕΕΚ Λιβαδειάς, Ζένια, Μαρία και Λάμπρο σας συγχαίρουμε για την επιλογή στην εθνική αντιπροσωπεία και σας ευχόμαστε καλή επιτυχία στους αγώνες». 
Πηγή: Νέα Βοιωτίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου