Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016

Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού - Μετάλλιο Πιερ ντε Κουμπερτέν

  Το μετάλλιο Πιερ ντε Κουμπερτέν αποτελεί ειδική διάκριση που απονέμεται από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή σε εν ενεργεία αλλά και σε πρώην αθλητές, που με τη συμπεριφορά τους αποτέλεσαν παραδείγματα του ευ αγωνίζεσθαι κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων ή που προσέφεραν σημαντικές υπηρεσίες στο λεγόμενο Ολυμπιακό κίνημα.
  Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίου απονεμήθηκε στις αθλήτριες του στίβου των 5.000 μέτρων Nikki Ηamblin από τη Νέα Ζηλανδία και τη Abbey D`Agostino από την Αμερική, που βοήθησαν η μια την άλλη να τερματίσουν, ύστερα από μια σύγκρουση που είχαν στο μέσο της διαδρομής.
  Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι τους Αγώνες του Ρίου είχαν δωθεί μόλις 17 μετάλλια «Πιερ ντε Κουμπερτέν»!
Πέρα από τα χρυσά, ασημένια, χάλκινα μετάλλια, υπάρχει και ένα ακόμα μετάλλιο, που έχει απονεμηθεί μόλις 17 φορές στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων. Πρόκειται για το μετάλλιο Πιερ ντε Κουμπερτέν, που πήρε το όνομα του από τον «πατέρα» των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων και απονέμεται στους αθλητές που δείχνουν στοιχεία ευγενούς άμιλλας και αποθεώνουν το πνεύμα του Ολυμπισμού. Ποιοι ήταν οι τυχεροί που έλαβαν το βράδυ του περασμένου Σαββάτου αυτή τη σπάνια διάκριση; Είναι η Nikki Ηamblin από τη Νέα Ζηλανδία και η Abbey D`Agostino από την Αμερική, δυο αθλήτριες του στίβου των 5.000 μέτρων, που βοήθησαν η μια την άλλη να τερματίσουν, ύστερα από μια σύγκρουση που είχαν στο μέσο της διαδρομής.

Διαβάστε όλο το άρθρο: http://www.tilestwra.com/spanio-metallio-pier-nte-koumperten-piran-athlitries-pou-voithisan-mia-tin-alli-na-termatisoun/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου