Τρίτη 10 Μαΐου 2016

"Γιορτάζουμε τη Διαφορετικότητα"

   Η 9η Μαΐου είχε οριστεί φέτος από το eTwinning ως η Ημέρα eTwinning Day με θέμα τη διαφορετικότητα. Άλλωστε από τις 18 Απριλίου έως και σήμερα "έτρεχε" η εκστρατεία του eTwinning "Γιορτάζοντας τη Διαφορετικότητα". Η τάξη μας συμμετείχε σε αυτό τον εορτασμό διοργανώνοντας μια τηλεδιάσκεψη με την Δ΄ τάξη του 23ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης. Αλλά ας τα πάρουμε από την αρχή!
   Για να μπούμε στο κλίμα μετά τις διακοπές του Πάσχα, ασχοληθήκαμε στο μάθημα της Γλώσσας με το ποίημα "Όλου του κόσμου τα παιδιά".
  Αφού μιλήσαμε για το ποίημα και τη διαφορετικότητα, αποφασίσαμε να παίξουμε ένα μικρό παιχνίδι. Σε χαρτάκια post it γράψαμε ομοιότητες και διαφορές που έχουμε με κάποιον συμμαθητή μας. 'Επειτα σηκωθήκαμε στον πίνακα και αφού τα διαβάσαμε, οι συμμαθητές μας προσπάθησαν να ανακαλύψουν σε ποιον αναφερόμασταν.
  Στη συνέχεια με τη βοήθεια της κ. Ελένης πραγματοποιήσαμε μια τηλεδιάσκεψη με τα παιδιά της Δ΄ Δημοτικού του 23ου Δημ. Σχ. Θεσσαλονίκης και το δάσκαλό τους κ. Φάνη Καψωμάνη, τους συνεργάτες μας από το eTwinning πρόγραμμα "Free of Nature".
 Παρουσιάσαμε στα παιδιά τις δραστηριότητές μας από τη συμμετοχή μας στην Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση της Actionaid, μια και είχαμε συνδυάσει τις δύο εκστρατείες και έπειτα παρακολουθήσαμε τη δραματοποίηση του βιβλίου "Ο μαύρος κότσυφας και ο άσπρος γλάρος" που είχαν ετοιμάσει οι συνεργάτες μας από τη Θεσσαλονίκη.
   Όταν ολοκληρώθηκαν οι δραστηριότητες, συζητήσαμε για λίγο για τη διαφορετικότητα και αφού ανταλλάξαμε απόψεις, συμφωνήσαμε να βρεθούμε ξανά διαδικτυακά το επόμενο χρονικό διάστημα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου