Πέμπτη 12 Μαΐου 2016

Παραλάβαμε τον μετεωρολογικό μας σταθμό!

  Ο μετεωρολογικός σταθμός που χρηματοδοτείται από το "Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση" και περιμέναμε τόσο καιρό έφτασε επιτέλους στο σχολείο μας! Αφού τον ξεπακετάραμε με προσοχή, τον περιεργαστήκαμε και γνωρίσαμε τα βασικά του μέρη!
  Είδαμε από κοντά τον μετεωρολογικό κλωβό και μιλήσαμε για τους αισθητήρες που περιλαμβάνει, περιεργαστήκαμε τη διαδικτυακή κάμερα, μιλήσαμε για το ανεμόμετρο - ανεμοδείκτη, συζητήσαμε για την κονσόλα, που θα εμφανίζονται τα δεδομένα και για το λειτουργικό σύστημα, που θα εγκατασταθεί σε κάποιον υπολογιστή για να λειτουργούν όλα στην εντέλεια!
   Δεν μείναμε όμως μόνο σε αυτά, αλλά ρίξαμε σε μια ματιά και στη διαδικτυακή σελίδα που έχει δημιουργηθεί, όπου θα αποστέλλονται και θα καταγράφονται τα δεδομένα του σταθμού.
  Έπειτα βγήκαμε στο προαύλιο και κατευθυνθήκαμε στο μέρος που έχουμε αποφασίσει να τον τοποθετήσουμε. Εκεί θυμηθήκαμε τους λόγους για τους οποίους έχουμε επιλέξει τον συγκεκριμένο χώρο με παλαιότερη δραστηριότητά μας. Συνοπτικά οι λόγοι είναι η ασφάλεια του σταθμού από κεραυνούς, κλοπή ή καταστροφή από μπάλες και η καλύτερη δυνατή λήψη δεδομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου