Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Οι πρώτες μας δραστηριότητες με τη μουσειοσκευή!

  Ξεκινήσαμε σιγά σιγά τις δραστηριότητές μας με τη μουσειο- σκευή για τον Κυκλαδικό Πολιτισμό! Αρχικά φτιάξαμε στον πίνακα μια ιστορική γραμμή, για να θυμηθούμε όσα έχουμε μάθει!
  Έπειτα μιλήσαμε για τις Κυκλάδες, θυμηθήκαμε από πού πήραν το όνομά τους και περιεργαστήκαμε το μεγάλο χάρτη της μουσειοσκευής!
  Στη συνέχεια συζητήσαμε για τα ειδώλια, τα πιάσαμε στα χέρια μας και τα παρατηρήσαμε! Ανακαλύψαμε ποια ήταν γυναικείες μορφές και ποια ανδρικές. Πώς τα καταφέραμε; Απλά όσα είχαν τη μορφή γυναικών είχαν τα χέρια τους σταυρωμένα, ενώ στις αντρικές μορφές ήταν ελεύθερα! 
  Μετά αποφασίσαμε να τους δώσουμε ονόματα και με τη βοήθεια των βιβλίων της μουσειοσκευής ανακαλύψαμε τα νησιά από τα οποία κατάγονταν!
  Έπειτα αναρωτηθήκαμε για τον τρόπο και το υλικό της κατασκευής τους. Είχε φτάσει η ώρα να παρατηρήσουμε και να επεξεργαστούμε τα εργαλεία που υπήρχαν στη μουσειοσκευή! Μείναμε άφωνοι, όταν καταλάβαμε ότι τα εργαλεία των προγόνων μας, δεν διέφεραν από τα δικά μας!
  Τέλος μιλήσαμε για τα χρώματα με τα οποία ήταν ζωγραφισμένα! Δεν το ξέρατε; Ούτε εμείς! Μάθαμε, λοιπόν, ότι έφτιαχναν χρώματα από διάφορα πετρώματα, όπως το κιννάβαρι και τον αζουρίτι και έπειτα τα ζωγράφιζαν!
Η συνέχεια αύριο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου