Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Ένα ερώτημα για το σχέδιο της υπουργικής απόφασης για την έναρξη - λήξη του σχολικού έτους

  Μετά από μήνες παραφιλολογίας δημοσιεύτηκε το σχέδιο της υπουργικής απόφασης για την έναρξη - λήξη του σχολικού έτους, βάζοντας τέλος σε διάφορες θεωρίες που κυκλοφορούσαν τόσο στο διαδίκτυο, όσο και στους Συλλόγους Διδασκόντων για το τι μέλλει γενέσθαι για την επόμενη σχολική χρονιά.
Πηγή: Μπράτης
  Διαβάζοντας κανείς την απόφαση ίσως σταθεί στα πιο "πιασάρικα" θέματα που θα "πουλήσουν" στα Μέσα Ενημέρωσης και θα εμφανίσουν τον Υπουργό ως τον αναμορφωτή της Δημόσιας Εκπαίδευσης. Ποια είναι αυτά; Η έναρξη των μαθημάτων στις 8 Σεπτεμβρίου αντί στις 11 που γινόταν μέχρι σήμερα, η επάνοδος στις 7 Ιανουαρίου αντί στις 8, η "αργία" των Τριών Ιεραρχών που πλέον θα γίνεται εκκλησιασμός και έπειτα στο σχολείο "δραστηριότητες" για την προσφορά των αγίων στην εκπαίδευση και τέλος, η παράταση του διδακτικού έτους για την Πρωτοβάθμια μέχρι το τέλος του Ιουνίου.
  Αλήθεια πόσο πρέπει να ασχοληθούμε με αυτά; Τόσο όσο να μην χάσουμε στο τέλος το δάσος για το δέντρο. Τι εννοώ; Η απόφαση αναφέρει ρητά ότι αυτά ισχύουν για το σχολικό έτος 2014-2015, όπως αναφέρεται και στον νόμο 4264/2014 «Άσκηση εμπορικών δραστηριοτήτων εκτός καταστήματος και άλλες διατάξεις», στον οποίο έχει συμπεριληφθεί τροπολογία του υπουργείου Παιδείας με ρυθμίσεις που αφορούν και τρεις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Επομένως μετά τι θα γίνει; Επανερχόμαστε στο σημερινό καθεστώς ή περιμένουμε κάποιο καινούριο Προεδρικό Διάταγμα για τη λειτουργία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης; Τα συμπεράσματα δικά σας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου