Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Η Μουσειοσκευή για τον Κυκλαδικό Πολιτισμό στην τάξη μας!

  Η φετινή μας χρονιά ήταν γεμάτη από όμορφες και ευχάριστες δραστηριότητες, που συνδύαζαν το παιχνίδι με το μάθημα. Μια και η σχολική χρονιά φτάνει στο τέλος της, προσπαθούμε σιγά σιγά να ολοκληρώσουμε ότι έχουμε προγραμματίσει!
  Φέτος, λοιπόν, στο μάθημα της Ιστορίας ασχοληθήκαμε και με τον Κυκλαδικό Πολιτισμό! Το ενδιαφέρον των παιδιών ήταν έντονο μια και ζούμε σ' ένα κυκλαδονήσι με μεγάλη και σπουδαία ιστορία! Μάλιστα, λίγο πριν τα Χριστούγεννα, σε μια επίσκεψή μας στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πάρου τα παιδιά είχαν εντοπίσει κυκλαδίτικα ειδώλια και το ανέφεραν συχνά την ώρα του μαθήματος
  Το ιδανικό, λοιπόν, θα ήταν να επισκεφθούμε το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης στην Αθήνα, για να δούμε από κοντά τα όσα μάθαμε, αλλά καταλαβαίνετε ότι μας πέφτει λίγο μακριά! Είμαστε και μικροί, οπότε ούτε λόγος για μετακίνηση! Ποιος είπε όμως ότι κάτσαμε με σταυρωμένα τα χέρια; Σε συνεργασία με την κ. Βασιλική, δασκάλα του άλλου τμήματος της Τρίτης, ζητήσαμε από το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης την αντίστοιχη  Μουσειοσκευή!
  Η Μουσειοσκευή, λοιπόν, βρίσκεται από την Τρίτη στο σχολείο μας και σήμερα ξεκινήσαμε σιγά σιγά να ασχολούμαστε μαζί της! Για τις δραστηριότητές μας θα σας ενημερώσουμε με νέα ανάρτηση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου