Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Ενημέρωση για το Bookcrossing!

  Τον τελευταίο καιρό στη Γλώσσα ασχολούμαστε με το κεφάλαιο "Βιβλία - Βιβλιοθήκες". Αποφασίσαμε, λοιπόν, να γνωρίσουμε από κοντά τα βιβλία. Επισκεφτήκαμε τη Δημόσια Βιβλιοθήκη της πόλης μας, ενημερωθήκαμε για τη λειτουργία της, δανειστήκαμε βιβλία, τα διαβάσαμε, φτιάξαμε βιβλιοπαρουσιάσεις και τις παρουσιάσαμε στην τάξη. Όλα καλά θα μου πείτε μέχρι εδώ. Έλα, όμως, που ένας συμμαθητής μας ανέφερε το Bookcrossing! Τι είναι πάλι αυτό;
  Το Bookcrossing είναι ένα κίνημα που αφορά τα βιβλία. Η όλη του φιλοσοφία στηρίζεται στην ελεύθερη διακίνηση των βιβλίων και ένα από τα συνθήματά του είναι: "Όταν τελειώσεις ένα βιβλίο, αντί να το αφήσεις σε ένα ράφι να πιάσει σκόνη, άφησέ το κάπου, σε ένα παγκάκι, σε μια στάση κ.τ.λ. για να το βρει και να το διαβάσει κάποιος άλλος".
  Ο καταλληλότερος άνθρωπος για να μας ενημερώσει ήταν η κ. Νιαβή Βασιλική! Η κ. Νιαβή είναι η διευθύντρια του 4ου Δημοτικού Σχολείου Λιβαδειάς και μέλος του κινήματος των ελεύθερων βιβλίων. Την καλέσαμε στο σχολείο να μας μιλήσει και αφιερώσαμε τη σημερινή μέρα στο Bookcrossing.



  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου