Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Ένα διαφορετικό μάθημα Θρησκευτικών!

  Στο μάθημα των Θρησκευτικών "Η ομορφιά και τα μυστικά μιας εικόνας" μιλήσαμε για τις εικόνες και το πώς επηρεάζουν τη ζωή μας. Όλοι συμφωνήσαμε ότι καθημερινά στην τηλεόραση προβάλλονται ταινίες και εκπομπές με σκηνές βίας και διαλόγους με χυδαία γλώσσα, που πολλές φορές μας προκαλούν φόβο. Ένας, λοιπόν, τρόπος για να προστατευτούμε από ακατάλληλες ταινίες και εκπομπές είναι να γνωρίζουμε τη σήμανσή τους. 
 Πηγή: Βικιπαίδεια
  Συνεχίζοντας τη κουβέντα μας φτάσαμε στο αγαπημένο μας θέμα, τα ηλεκτρονικά παιχνίδια και εκεί έγινε πανικός! Όλοι είχαμε στο σπίτι παιχνίδια με ακατάλληλο περιεχόμενο! Χαμός στην τάξη! Από τη μια τα περισσότερα αγόρια που υποστήριζαν ότι ήταν ακίνδυνα, από την άλλη τα κορίτσια με τα υπόλοιπα αγόρια που κατσιάδιαζαν τους πρώτους. Στο παρατσάκ προλάβαμε τον εμφύλιο πόλεμο. Το γεγονός αυτό δεν μπορούσε να περάσει ασχολίαστο! 
  Την επόμενη μέρα, λοιπόν, φέραμε στην τάξη τις συσκευασίες των ηλεκτρονικών παιχνιδιών που είχαμε στο σπίτι. Εξετάζοντάς τες ανακαλύψαμε κάτι περίεργα σύμβολα, που ήταν τυπωμένα στο εξώφυλλο. Για να μην έχουμε πάλι διαφωνίες, μοιράσαμε την αφίσα για το "Σύστημα PEGI" από τον ιστότοπο saferinternet.gr και συζητήσαμε για την ερμηνεία των συμβόλων.
 (Πάτησε στην εικόνα για να διαβάσεις την αφίσα)
 Πολύ μελέτη σας λέω!


  Κουβεντιάζοντας καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι κακώς τα έχουμε και ότι πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί στην επιλογή των ηλεκτρονικών παιχνιδιών! 
  Υ.Γ. Δεν ξέρω αν τα παιδιά στο μέλλον θα τηρήσουν όσα διαπιστώσαμε στην τάξη, το σίγουρο είναι ότι πλέον θα είναι πιο υποψιασμένα! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου