Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2011

Βιβλιοπαρουσίαση: "Ακριβή μου Σοφία".

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:
  Όλα θα πρέπει να άρχισαν στα 1907. Ένα χειμωνιάτικο απομεσήμερο του Δεκέμβρη, την ώρα που οι χωροφύλακες οδηγούσαν εφ' όπλου λόγχη στον ανακριτή έναν νεαρό ταραξία της Νομικής, με σγουρά μαλλιά και φλοτάν γραβάτα, που λεγόταν Γεώργιος Παπανδρέου. 
  «Τον έσπρωχναν θυμωμένοι να κατέβει τα σκαλοπάτια του Πανεπιστημίου», θυμόταν η Σοφία, που θα γινόταν αργότερα γυναίκα του. Αυτός και οι συμφοιτητές του είχαν αναστατώσει για κάμποσες μέρες την Αθήνα, κάνοντας τον πρωθυπουργό Θεοτόκη, να χάσει τον ύπνο του. Εκείνη την ώρα η Σοφία, φοιτήτρια της Φιλολογίας, στεκόταν πλάι στο άγαλμα του Ρήγα Φεραίου με μωβ φόρεμα και μωβ ομπρελίνο. Τα βλέμματα τους συναντήθηκαν. Είχαν συναντηθεί κι άλλες φορές, στους διαδρόμους του Πανεπιστημίου. Αυτή όμως θα πρέπει να ήταν διαφορετική από τις άλλες. Ήταν Πέμπτη, 6 του Δεκέμβρη. 
   Το 1907 ήταν καλή εποχή για αγάπη. Η Αθήνα ζει μια ροζ εποχή. Ο πρίγκιπας Γεώργιος, δύο χρόνια μετά τη σύγκρουση του με τον Βενιζέλο στην Κρήτη, ετοιμαζόταν να απαλύνει τα ψυχικά του τραύματα με ένα γάμο η νύφη είναι μια απόγονος του Ναπολέοντα, η Μαρία Ρολάνδου, Βοναπάρτη. Στην Πάτρα μια νεαρή ηθοποιός που λέγεται Κυβέλη Ανδριανού παρουσιάζει την Παριζιάνα του Μπεκ. Στη Θεσσαλία σκοτώνεται ο Μαρίνος Αντύπας. Στη Μακεδονία γεννιέται ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. 
   Την ίδια ώρα, ο Γεώργιος Παπανδρέου οδηγείται από τους χωροφύλακες στο Φρουραρχείο της Αθήνας με τα μάτια του μαγεμένα από την εικόνα του μεγάλου έρωτα, που μπήκε στη ζωή του πριν πέντε λεπτά. Η μεγάλη περιπέτεια αρχίζει.  
Συγγραφέας: Φρέντυ Γερμανός
Θέμα: Ιστορικό Μυθιστόρημα
Εκδόσεις: Καστανιώτη
Σελίδες: 197
Ημ. Έκδοσης:1999

1 σχόλιο: