Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Εκδηλώσεις για τη δράση "Περιβάλλον και Πολιτισμός" σε Λιβαδειά και Αντίκυρα.

  Από τις 6 έως και 9 Οκτωβρίου 2011 θα διεξαχθεί για τέταρτη χρονιά η επικοινωνιακή δράση του ΥΠ.ΠΟ.Τ. «Περιβάλλον και Πολιτισμός». Στο πλαίσιο αυτό η 23η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων διοργανώνει εκδηλώσεις στη Λιβαδειά και στην Αντίκυρα από τις 7 έως και τις 9 Οκτωβρίου, με επίκεντρο μνημεία που σχετίζονται με το νερό.  
  Την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου και ώρα 19:00 διοργανώνεται στο Συνεδριακό κέντρο της Κρύας στη Λιβαδειά εκδήλωση με θέμα «Υδάτινες ιστορίες στης Έρκυνας τις όχθες», για τη σημασία και τη χρήση των νερών της Έρκυνας στο μεσαίωνα και τα νεώτερα χρόνια. Παράλληλα ο Πύργος της Κρύας, που φιλοξενεί μόνιμη έκθεση για το κάστρο της Λιβαδειάς, θα είναι ανοικτός για το κοινό και τις τρεις μέρες.
  Το Σάββατο 8 Οκτωβρίου, στην Αντίκυρα, στις 11:00 οργανώνεται περιήγηση, με επαναλαμβανόμενες παρουσιάσεις στα πρωτοβυζαντινά μνημεία της πόλης. Θα ακολουθήσει εκπαιδευτικό θεατρικό παιχνίδι με θέμα τη διαχείριση του νερού στους οικισμούς των βυζαντινών χρόνων, για παιδιά ηλικίας 9-14 ετών. Στις 17:00 θα πραγματοποιηθούν στο Δημοτικό Σχολείο της Αντίκυρας ομιλίες και συζήτηση με γενικό θέμα: «Αντίκυρα. Ένας σύγχρονος οικισμός πάνω σε μια αρχαία πόλη».
Το πρόγραμμα για τη Λιβαδειά

Το πρόγραμμα για την Αντίκυρα
Πηγή: orchomenos-press.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου