Δευτέρα, 12 Ιουλίου 2010

Παίρνουν διαζύγιο λόγω... facebook!

  Η χρήση του facebook δεν σταματά στις ηλεκτρονικές «φιλίες»… Σύμφωνα με έρευνα που έγινε στην Ελλάδα, το 45,6% των χρηστών του site κοινωνικής δικτύωσης φλερτάρει μέσω της ιστοσελίδας, ενώ δεν είναι λίγοι και αυτοί που παίρνουν διαζύγιο, λόγω νέων γνωριμιών.
  Σύμφωνα με έρευνα που έγινε από το Ινστιτούτο Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας σε συνεργασία με την Kαπαresearch, το 45,6 % που συμμετείχαν στην πανελλαδική έρευνα φλερτάρουν μέσω internet, οι άνδρες σε ποσοστό 56% και οι γυναίκες σε ποσοστό 35%.
  Οι λόγοι που οι χρήστες προτιμούν να φλερτάρουν μέσω internet είναι γιατί το 41,3% θεωρεί ότι είναι πιο εύκολη αυτή η προσέγγιση και το 36,5% γιατί υπάρχει ανωνυμία.
   Εν τούτοις, ο ένας στους δύο δε θα προχωρούσε σε συνάντηση με άτομο που γνώρισε μέσω internet, δηλαδή 1 στους 2 δε θέλει να φανερωθεί εκτός της οθόνης του υπολογιστή του.
  Πλησιάζοντας προς το… στόχο, το 45,7% θα έκανε σεξ με κάποιον που γνώρισε μέσω διαδικτύου, γεγονός που καταδεικνύει ότι μεγάλο ποσοστό δεν λέει «όχι» στο σεξ, θεωρώντας το διαδίκτυο τόπο σεξουαλικής αναζήτησης.
  «Το 41,8% των διαζευγμένων έχουν κάνει σχέση μέσω internet, κάτι που δείχνει ότι για τους χωρισμένους αποτελεί εργαλείο γνωριμιών και σχέσεων», εξηγεί ο δρ Θάνος Ασκητής, πρόεδρος του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας.
  Έτσι, αιτιολογημένα το 22% δηλώνει ότι η χρήση αυτών των σελίδων έχει δημιουργήσει πρόβλημα στη σχέση με το σύντροφό του.
   Το υψηλότερο ποσοστό προβλημάτων έχουν οι διαζευγμένοι, καθώς πιο εύκολα παρασύρονται σε ερωτικές περιπέτειες και είναι πιο άστατοι και ανήσυχοι, ενώ σχεδόν το 10 % έχει απατήσει το σύντροφό του με άτομο που γνώρισε μέσω internet στοιχείο που προβληματίζει έντονα τη συναισθηματική επικοινωνία των σχέσεων.
Πηγή: Γιάννης Δεβετζόγλου, Τα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου