Τρίτη, 6 Ιουλίου 2010

Οι μπαταρίες του μέλλοντος

   Ερευνητές και βιομηχανίες προσπαθούν να κατασκευάσουν τις νέες μπαταρίες του μέλλοντος ενώνοντας τις δυνάμεις τους σε αυτόν τον κλάδο «στρατηγικής σημασίας» όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ερευνητικού ινστιτούτου CNRS σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Στόχος είναι η κατασκευή των τελειότερων μπαταριών κινητής τηλεφωνίας και των μπαταριών για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. 
   Μεγάλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη Γαλλία όπως οι EDF, Renault, Rhodia, Air Liquide, EADS Astrium και η Saft με την υποστήριξη και του γαλλικού υπουργείου Παιδείας και Έρευνας επιχειρούν να "ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της αυξανόμενης ζήτησης και ενεργειακής κατανάλωσης τηρώντας τους περιβαντολλογικούς κανόνες", σύμφωνα με την ίδια πηγή.
  Σκοπός είναι να μην υπάρξει καμία καθυστέρηση από την στιγμή της ανακάλυψης και της κατασκευής της τελειότερης μπαταρίας έως την στιγμή που θα κυκλοφορήσει στο εμπόριο και να "οριστεί μια επιστημονική στρατηγική ώστε η Γαλλία να είναι πρωτοπόρος στον τομέα αυτό". Περίπου 1,5 εκατομμύρια ευρώ θα διαθέσει η γαλλική κυβέρνηση στον κλάδο αυτόν.
 Πηγή: Ελευθεροτυπία

1 σχόλιο:

  1. Διαβάζοντας την παραπάνω ανάρτηση σε πιάνει μελαγχολία... το γαλλικό υπουργείο Παιδείας προωθεί την έρευνα και επενδύει στο μέλλον, ενώ εδώ στην Ελλάδα κόβουμε κονδύλια, σχεδιάζουμε πράγματα στον αέρα και γενικώς αδιαφορούμε για τις πραγματικές ανάγκες της εκπαίδευσης... Τα σχόλια δικάς σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή