Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

Γνωριμία με τον μετεωρολογικό σταθμό!

   Τον τελευταίο καιρό είμαστε σε αναμονή για την παραλαβή του μετεωρολογικού μας σταθμού, που χρηματοδοτείται από το "Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση" στα πλαίσια του προγράμματος "Μαθαίνουμε Παρέα".
  Εμείς όμως δεν αφήνουμε τον χρόνο να κυλάει, αλλά τον εκμεταλλευόμαστε, ώστε να είμαστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσουμε τον σταθμό, μόλις τον τοποθετήσουμε στο σχολείο μας! Τον προηγούμενο μήνα, λοιπόν, κατεβήκαμε στο προαύλιο και συζητήσαμε για τα μέρη του μετεωρολογικού σταθμού και τη θέση που θα τον τοποθετήσουμε! 
  Αφού λάβαμε υπόψη μας κάποιες παραμέτρους όπως ασφάλεια του σταθμού από επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, ασφάλεια μαθητών, προστασία από πιθανή κλοπή, ασφαλείς μετρήσεις κτλ., χωριστήκαμε σε ομάδες και ξαμολυθήκαμε στο προαύλιο για να εντοπίσουμε την κατάλληλη θέση!
 Μόλις βρήκαμε 2-3 θέσεις, που πιστεύαμε ότι αναταποκρίνονταν στις απαιτήσεις μας, επιστρέψαμε στην ολομέλεια και συζητήσαμε τις προτάσεις μας. Μόλις καταλήξαμε στην καταλληλότερη, καλέσαμε τον διευθυντή του σχολείου μας, κ. Γιάννη και του ανακοινώσαμε την πρότασή μας! 
  Αφού συζητήσαμε για λίγο μαζί του για τη θέση του σταθμού και τους λόγους που την επιλέξαμε, εκείνος συμφώνησε μαζί μας και εμείς ανεβήκαμε στην τάξη για να συνεχίσουμε τις δραστηριότητές μας! Αυτή τη φορά είχαμε σκοπό να δημιουργήσουμε ένα banner για να ενημερώσουμε τους συμμαθητές μας! Ζωγραφίσαμε, λοιπόν, τον μετεωρολογικό σταθμό στο σχολείο μας!
  Στη συνέχεια κολλήσαμε τις ζωγραφιές μας σε χαρτί του μέτρου και τοποθετήσαμε το γιγάντιο banner στην είσοδο του σχολείου μας για να ενημερώσουμε γονείς - εκπαιδευτικούς και συμμαθητές για τη συμμετοχή του σχολείου στο πρόγραμμα "Μαθαίνουμε Παρέα" και την εγκατάσταση του μετεωρολογικού σταθμού!

2 σχόλια:

  1. Καλή αρχή κάνατε!!! Συγχαρητήρια!! Ανυπομονούμε για την πορεία των δραστηριοτητων σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε Σταυρούλα! Μείνε συντονισμένη μαζί μας, γιατί έχουμε πολλή όρεξη!

      Διαγραφή