Παρασκευή, 8 Μαΐου 2015

Η συμμετοχή μας στην Παγκόσμια Εβδομάδα Εκπαίδευσης της Actionaid

  Φέτος, τα παιδιά της Στ΄ τάξης πήραν μέρος για πρώτη φορά στην Παγκόσμια Εβδομάδα Εκπαίδευσης, που διοργανώνεται κάθε χρόνο από την Actionaid!
  Η οργάνωση, λίγο πριν τις διακοπές του Πάσχα, έστειλε στο σχολείο ένα φάκελο με υλικό και οδηγίες για τις δραστηριότητες. Εμείς, αφού ξεφυλλίσαμε για λίγο το έντυπο, αποφασίσαμε να ασχοληθούμε με την δραστηριότητα "Τα παιδιά μας λένε".
  Αρχικά μοιράσαμε τις κάρτες "Ιστορίες των παιδιών" και αφού τις διαβάσαμε, εντοπίσαμε στον Παγκόσμιο χάρτη τις χώρες που ζουν η Σεφιγιάτ, η Μαλάλα, η Κόνα και ο Τζόσουα.
  Έπειτα σε χαρτάκια post it καταγράψαμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά και τα κολλήσαμε στον χάρτη.
  Μόλις καταγράψαμε τις δυσκολίες, συζητήσαμε στην τάξη για το μέλλον των ηρώων μας και για το τι θα μπορούσε να γίνει, ώστε να πάνε όλα τα παιδιά του κόσμου σχολείο.
  Έπειτα αποφασίσαμε να πάρουμε μέρος πιο ενεργά στην εκστρατεία της Actionaid συμπληρώνοντας τη φράση "Έάν όλοι πηγαίναμε σχολείο, ο κόσμος θα ήταν πιο..." με τη λέξη "κοινωνικοποιημένος".
  Επειδή η λέξη έπρεπε να φαίνεται σε μια φωτογραφία που θα στέλναμε στην οργάνωση, σκεφτήκαμε να γίνουμε πιο δημιουργικοί. Μαζέψαμε, λοιπόν, άδεια πλαστικά μπουκάλια και αφού τα γεμίσαμε με χρωματιστό νερό, τη σχηματίσαμε στο προαύλιο του σχολείου μας! Δεν είναι υπέροχη;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου