Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

Οι πρώτες μας δραστηριότητες στο σχολείο!

  Την Παρασκευή, αφού γνωριστήκαμε στην τάξη, κατεβήκαμε στο προαύλιο και ασχοληθήκαμε με δραστηριότητες που βοηθούν μικρούς και μεγάλους να γνωριστούν και να δέσουν ως ομάδα!
  Με τις καρέκλες μας δημιουργήσαμε έναν κύκλο και με τη βοήθεια μιας μικρής μπάλας συστηθήκαμε ξανά, είπαμε κάτι που μας αρέσει και ένα επίθετο που μας χαρακτηρίζει!
  Στη συνέχεια απομακρύναμε τις καρέκλες και δημιουργήσαμε με τα σώματά μας έναν κύκλο. Τοποθετήσαμε στη γραμμή του κύκλου ένα λευκό χαρτί και αρχίσαμε να περπατάμε κυκλικά για όση ώρα ακουγόταν ένα ντέφι. Μόλις σταματούσε, όποιο παιδί στεκόταν πάνω στο λευκό χαρτί πήγαινε στο κέντρο του κύκλου κάνοντας μια φιγούρα και λέγοντας το όνομά του. Έπειτα επέστρεφε στη θέση του και οι συμμαθητές του εκτελώντας την ίδια κίνηση πήγαιναν προς το κέντρο λέγοντας το όνομά του.
  Αφού ξεκουραστήκαμε για λίγο, συνεχίσαμε με ένα παιχνίδι παντομίμας. Όση ώρα ακουγόταν το ντέφι, τα παιδιά έπρεπε να κάνουν διάφορες κινήσεις, όπως να περπατάνε σε καυτή άμμο ή σε δροσερό νερό, να κάνουν τα μωρά ή τους ηλικιωμένους ανθρώπους κτλ.
  Στη συνέχεια ορίσαμε με αριθμούς τέσσερα διαφορετικά σημεία στο προαύλιο. Για όση ώρα χτυπούσε το ντέφι, τα παιδιά τριγύριζαν ελεύθερα στο χώρο που είχαμε ορίσει. Μόλις το ντέφι σταματούσε, τα παιδιά ακινητοποιούνταν και ακολουθούσαν διάφορες υποδείξεις, όπως με το αριστερό χέρι δείχνουμε το σημείο 3, με το δεξί πόδι το σημείο 1 κτλ.
  Στο τέλος, μετά από απαίτηση των παιδιών, κλείσαμε τις δραστηριότητες παίζοντας "Μουσικές καρέκλες"!

1 σχόλιο: