Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Αξιολογούμε το πρόγραμμα της διατροφής "Είμαστε ό,τι τρώμε"

  Κλείνοντας το πρόγραμμα για τη διατροφή, "Είμαστε ό,τι τρώμε", ζήτησα από τα παιδιά να το αξιολογήσουν, απαντώντας σε κάποιες ερωτήσεις, για να δω αν επιτεύχθηκαν οι στόχοι του.
Ας δούμε βήμα βήμα τις ερωτήσεις και τις απαντήσεις τους
1η ερώτηση: "Έμαθα κάτι που δεν γνώριζα για τη διατροφή; Αν ναι, ποιο;"
  Όλα τα παιδιά απάντησαν θετικά σε αυτό το ερώτημα, με την πλειοψηφία να αναφέρεται στη Μεσογειακή Διατροφή, ενώ αρκετά παιδιά έγραψαν για τον ρόλο των διαφημίσεων στη διατροφή μας.

2η ερώτηση: "Με όσα έχεις μάθει μέχρι τώρα, έχεις βελτιώσει τη διατροφή σου; Τι έχεις αλλάξει στις διατροφικές σου συνήθειες;"
  Η πλειοψηφία των παιδιών απάντησε ότι έχει βελτιώσει τη διατροφή του, τρώγοντας καθημερινά περισσότερα φρούτα και λαχανικά, ενω δυο παιδιά απάντησαν ότι δεν έχουν αλλάξει κάτι.

3η ερώτηση: "Ποια δραστηριότητα που κάναμε σου άρεσε περισσότερο;"
  Το 1/3 των παιδιών απάντησαν ότι τους άρεσε το επιτραπέζιο παιχνίδι, το 1/4 η επίσκεψη στο φούρνο του χωριού και τα υπόλοιπα ανέφεραν διαφορετικές δραστηριότητες.

4η ερώτηση: "Τι θα συμβούλευες ένα φίλο ή μια φίλη σου να προσέχει στη διατροφή του;"
  Τα μισά παιδιά απάντησαν ότι θα τον συμβούλευαν να μην τρώει γλυκά και τα υπόλοιπα να τρέφεται υγιεινά καταναλώνοντας φρούτα, λαχανικά και όσπρια.

  Διαβάζοντας κανείς τα παραπάνω αντιλαμβάνεται ότι οι σκοποί του προγράμματος σε μεγάλο βαθμό επιτεύχθησαν. Το θετικό είναι ότι ακόμα και σήμερα, δυο μήνες από τη λήξη του προγράμματος, αρκετά παιδιά φέρνουν στο σχολείο για κολατσιό φρούτα ή υγιεινά τοστ. Επίσης στην ενότητα της Γλώσσας, "Το πιο γλυκό ψωμί", τα παιδιά έδειχναν να μην έχουν ξεχάσει όσα έμαθαν τους μήνες που ασχολιόμασταν με τη διατροφή.
  Κάνοντας και εγώ την αυτοκριτική μου μάλλον θα έπρεπε να είχα προσθέσει στην αξιολόγηση μια ερώτηση για το τι δεν τους άρεσε... δεν πειράζει την επόμενη φορά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου