Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Συμπαράσταση στο συνάδελφο Στέφανο Γκουλιώνη

  O συνάδελφος Γκουλιώνης Στέφανος, δάσκαλος του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Λάρισας, παραπέμπεται από το Διευθυντή Π.Ε. Λάρισας στο πειθαρχικό συμβούλιο με την κατηγορία «της ανάρμοστης για δημόσιο υπάλληλο συμπεριφοράς εκτός υπηρεσίας» και κινδυνεύει με την ποινή της απόλυσης.
  Το «έγκλημα» του συναδέλφου είναι η συμμετοχή του στη διαδήλωση της 25ης Μαρτίου 2012 στη Λάρισα, μια κινητοποίηση που είχαν εξαγγείλει και πραγματοποίησαν σωματεία και συλλογικότητες ενάντια στη λαίλαπα των μέτρων που έχουν εξαπολύσει κυβέρνηση, Ε.Ε και Δ.Ν.Τ. εις βάρος των εργαζομένων.
   Η υπόθεσή του εκκρεμεί στο Εφετείο, όπου θα κριθεί στις 24/10/2013 μετά την αρχική πρωτόδικη καταδίκη του, με αναστολή, από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας. Η καταδίκη αυτή παίρνει άλλες διαστάσεις μετά την παραπομπή του συναδέλφου στο πειθαρχικό συμβούλιο με την κατηγορία «της ανάρμοστης συμπεριφοράς εκτός υπηρεσίας». Την ίδια στιγμή ο νόμος 4093/2012, οδηγεί σε αργία τον συνάδελφο που έχει παραπεμφθεί στο πειθαρχικό ακόμα κι αν η υπόθεσή του δεν έχει τελεσιδικήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου