Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Γαβράς κατά Γερμανίας.

  «Η Ελλάδα είναι από τα πρώτα θύματα ενός οικονομικού πολέμου. Αυτός είναι ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος» υποστήριξε ο Κώστας Γαβράς, σε δηλώσεις του σχετικά με την οικονομική κρίση της Ελλάδας.
  Ο διεθνής αναγνωρισμένος σκηνοθέτης διαδήλωσε υπέρ της Ελλάδας στο Παρίσι και μίλησε για τη στάση της Γερμανίας λέγοντας ότι δεν «τα φάγαμε όλοι μαζί» ενώ υποστήριξε ότι η κρίση μπορεί να είναι μια ευκαιρία για να αλλάξει το ελληνικό κράτος.
  «Όλες οι αγριότητες των Γερμανών, η βαρβαρότητα, είναι κάτι απίθανο πώς οι Γερμανοί έφτασαν σε τέτοια άκρα. Αυτοί που πούλησαν τόσα πράγματα στην Ελλάδα, που έκαναν τόσα σκάνδαλα στην Ελλάδα, πληρώνοντας τους μεν και τους δε για να αγοράσουν τα προϊόντα τους. Αυτό το ξεχνούν τώρα. Η κ. Μέρκελ αδιαφορεί» δήλωσε ο Κ. Γαβράς σε ξέσπασμα του κατά της Γερμανίας.
  Παράλληλα, αναφέρθηκε και στη φράση «μαζί τα φάγαμε» του Θ.Πάγκαλου λέγοντας ότι «δεν τα φάγαμε όλοι μαζί. Τα έφαγαν εκείνοι που ήταν στο τραπέζι. Οι άλλοι είχαν ψίχουλα γύρω τους και σήμερα αυτοί που είχαν ψίχουλα δεν έχουν τίποτα. Αυτό είναι το μεγάλο δράμα στην Ελλάδα».
  Ο Κ. Γαβράς ευχήθηκε στους Έλληνες «κουράγιο και αισιοδοξία», διαμηνύοντας ότι «θα περάσει κι αυτός ο καημός».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου