Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Κυκλοφοριακή αγωγή, μαθαίνω τα σήματα!

  Η χώρα μας εδώ και πολλά χρόνια έχει μια θλιβερή πρωτιά στην Ευρώπη, αυτή των τροχαίων ατυχημάτων. Καθημερινά πολ- λοί συνάνθρωποί μας να χάνουν τη ζωή τους και χιλιάδες άλλοι  τραυματίζονται σε δυστυχήματα που θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί. Ο μόνος τρόπος για να αλλάξει το τραγικό αυτό γεγονός είναι η ενημέρωσή μας.
   Αποφασίσαμε, λοιπόν, ως τάξη να ασχοληθούμε στα πλαίσια της Ευέλικτης ζώνης για κάποιο διάστημα με την κυκλοφοριακή αγωγή. Σκοπός μας είναι να μιλήσουμε μεταξύ μας για την κυκλοφοριακή αγωγή ανταλλάσσοντας προσωπικές εμπειρίες, να ενημερωθούμε για τα σήματα κυκλοφορίας και τους κανόνες συμπεριφοράς στο δρόμο, να εντοπίσουμε τα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων και να εφαρμόσουμε στην πράξη τα όσα διαπιστώσαμε
  Την Παρασκευή 13/01/2012 κουβεντιάσαμε για τα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων και αναφερθήκαμε σε προσωπικές εμπειρίες. Επίσης την ίδια μέρα ασχοληθήκαμε και με τα σήματα κυκλοφορίας. Στη συζήτηση βοήθησε η παρουσίαση από την Ε.Α.Ε.Ε. και το βίντεο με το ενημερωτικό υλικό από διάφορους φορείς. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου