Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Το τελικό ν.


Πηγή: johngfer

4 σχόλια:

  1. Πέτρο καλησπέρα,
    νομιζω οτι απ αυτη την παρουσιαση λειπει η αιτιατικη αρσενικου , οτι δηλ διατηρει το ν.
    πολυ μπερδεμα με τις καινουριες αλλαγες. Εγω εχω σχεδον πελαγωσει. Κοιτα γραμματ. σελ. 55.
    Την καληνυχτα μου και βεβαια δε σταματω να σου λεω οτι εχεις γινει ο ΥΠΕΡ ΠΟΛΥΤΙΜΟΣ ...διαδiκτυακος βοηθός μου. thank you!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα Ιωάννα, έχεις δίκιο αλλά δεν μπορώ να παρέμβω μια και η παρουσίαση είναι άλλου συναδέλφου και όχι δικιά μου! Γενικά μην πελαγώνεις, το νεο βιβλίο της γραμματικής το χρησιμοποιώ συμβουλευτικά σε κάποιες περιπτώσεις. Γενικά οι αλλαγές, ειδικά στα ρήματα, μου φαίνονται ανούσιες να διδαχτούν στα παιδιά της Έκτης. Δεν πρόκειται να τις εμπεδώσουν και μάλλον θα τα μπερδέψουν παραπάνω!Επίσης για ακόμα μια φορά οι αλλαγές γίνονται αποσπασματικά... άλλα λέμε σε Γ και Δ και ξαφνικά άλλα στην Ε και Στ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπέρα και από εμένα! Φοβερό αυτό το πρόβλημα με τη νέα γραμματική!
    Σε εμάς που δεν έχει φτάσει το βιβλίο και είχα ήδη διδάξει στα πεμπτάκια μου τους παλιούς κανόνες, έπρεπε να τα ανασκευάσω!
    Άντε μην αναφερθώ στην συνοπτική υποτακτική και εκνευριστώ!

    Πάντως στο σεμινάριο που μας έγινε, αναφέρθηκε ότι πρέπει να διδάξουμε τους νέους κανόνες, διότι αυτοί θα ισχύουν και στο γυμνάσιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν είμαι σίγουρος αν έχουν περαστεί οι αλλαγές στο Γυμνάσιο, σκοπεύω να το συζητήσω με μια φιλόλογο - μητέρα μαθητή μου. Θα σας ενημερώσω από εβδομάδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή