Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Τα βιβλία της τάξης μου...

  Με μια "μεγάλη, τεράστια, ανεπανάληπτη επιτυχία" θα ξεκινήσει φέτος η σχολική χρονιά για τη Στ΄ μια και θα έχει στη διάθεσή της τα εξής βιβλία: Βιβλίο Μαθητή Γλώσσας α΄ τεύχος, Τετράδιο Εργασιών Γλώσσας α΄ τεύχος, Βιβλίο Μαθητή Μαθηματικών και τη νέα Γραμματική Ε΄ και Στ΄!
  Όσο για τα υπόλοιπα;;; Η απάντηση στο παρακάτω σκίτσο...
  Δεν υπάρχουν λέξεις για να περιγράψουν τον εκνευρισμό και την οργή του εκπαιδευτικού κόσμου για την κατάντια που έχει φτάσει το δημόσιο σχολείο και η συγγνώμη που ακούστηκε από την κ. Διαμαντοπούλου δεν φτάνει!

6 σχόλια:

  1. Ωχ τώρα αγχώθηκα, μην το δείξεις στην υπουργό μας! Θα της βάλεις ιδέες!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυστυχώς, δεν της λείπουν οι ιδέες!Αλλά και σε μας δε λείπει το χιούμορ.Πικρό, βέβαια, αλλά τι να κάνουμε...:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νομίζω, αγαπητέ Πέτρο, πως η μη χρήση βιβλίων για λίγο διάστημα μπορεί -υπό προϋποθέσεις- να μας ωφελήσει. Πιστεύω πως οι δάσκαλοι έχουμε αρκετή επιστημοσύνη ώστε να μπορούμε να παράγουμε αξιολογότατο εκπαιδευτικό υλικό με βάση τις ανάγκες της τάξης μας, στηριζόμενοι πάντα στο αναλυτικό πρόγραμμα. Παρόλο που εκνευρίζομαι με την όλη κατάσταση, γιατί δείχνει τουλάχιστον προχειρότητα και ανοργανωσιά, προσπαθώ πάντα να βλέπω το ποτήρι μισογεμάτο! Καλή σχολική χρονιά!!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δε διαφωνώ Ελένη ότι μπορούμε να παράγουμε εκπαιδευτικό υλικό. Άλλωστε ποιος συνάδελφος δεν το κάνει καθημερινά μια και τα βιβλία που έχουμε πολλές φορές δεν καλύπτουν τις απαιτήσεις μας ή είναι κακογραμμένα.
    Έχω εκνευριστεί όμως γιατί κλείνουν σχολεία, χάνονται οργανικές θέσεις, μειώνουν τις επιχορηγήσεις και χιλια δυο άλλα στα σχολείο για λόγους οικονομίας όπως λένε και ταυτόχρονα γίνεται σπατάλη σε φωτοτυπίες και DVD. Προωθούν την αξιολόγηση από το υπουργείο και ταυτόχρονα οι καρεκλοκένταυροι δεν μπορούν να κάνουν το αυτονόητο να ξεκινήσει η σχολική χρονιά ομαλά!
    Τόσα χρόνια έβλεπα το ποτήρι μισογεμάτο, μου φαίνεται πλεον ότι άδειασε... Καλή σχολική χρονιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πραγματικά Πέτρο το ποτήρι... άδειασε. Το να δίνονται βιβλία από την Πολιτεία είναι ζήτημα αρχής. Δεν είναι ζήτημα το αν εμείς οι εκπαιδευτικοί μπορούμε να σταθούμε ή όχι στην τάξη χωρίς βιβλία. Άλλωστε, όπως σωστά αναφέρεις, το κάνουμε καθημερινά. Το ζήτημα είναι ότι η Πολιτεία προσπαθεί να δημιουργήσει στη συνείδηση όλων μας (μαθητών, γονέων, εκπαιδευτικών) ένα προηγούμενο... το ότι δηλ. η παροχή βιβλίων (και κατ΄ επέκταση και άλλων πραγμάτων στην εκπαίδευση και όχι μόνο) από το κράτος δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή