Σάββατο, 16 Απριλίου 2011

Βιβλιοπαρουσίαση: "Το τελευταίο μυστικό του ναού".

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:
   Με "Το τελευταίο μυστικό του ναού", ο Πωλ Σούσμαν διαπλέκει με εύστοχο και ευρηματικό τρόπο τα μυστήρια του αποκρυφισμού και τα φαντάσματα του παρελθόντος, με τη σύγχρονη πολιτική βία, σε μια αλυσίδα γεγονότων που κόβουν την ανάσα με την εξέλιξή τους. Ένα εκπληκτικό μυθιστόρημα δράσης και αρχαιολογικού μυστηρίου. 
  Ο επιθεωρητής της αστυνομίας του Λούξορ στην Αίγυπτο Γιουσούφ Καλιφά, καλείται να εξιχνιάσει το θάνατο του ηλικιωμένου Ολλανδού Πίτερ Γιάνσεν. Η πορεία των ερευνών πείθει τον Καλιφά ότι η υπόθεση αυτή είναι πιο μπλεγμένη απ’ ό,τι αρχικά φαινόταν και τον οδηγεί στη σύνδεση της δολοφονίας αυτής με μια δικαστική πλάνη του παρελθόντος. Η έρευνα που ανοίγει ο αιγύπτιος επιθεωρητής, τον φέρνει αντιμέτωπο με απρόβλεπτα γεγονότα, τον οδηγεί σ’ ένα περιβάλλον που κυριαρχείται από τρομοκρατικές ενέργειες και πολιτικές ίντριγκες στον ευαίσθητο χώρο της Μέσης Ανατολής. 
  Ξαφνικά βρίσκεται στα ίχνη ενός αινιγματικού μυστικού, γύρω από το οποίο μπλέκονται πολλά και ισχυρά συμφέροντα. Πρόκειται για ένα αρχαίο κειμήλιο, με μεγάλη συμβολική αξία, το οποίο είχε εξαφανιστεί από τον Ναό του Σολομώντα στην Ιερουσαλήμ πριν από δύο χιλιάδες περίπου χρόνια και μετά από πολλές περιπέτειες ανακαλύφθηκε από τους Ναζί, οι οποίοι με τη σειρά τους το έκρυψαν κάπου στην Αυστρία. Ο Καλιφά, με απρόσμενες συμμαχίες, θα αποκαλύψει το σκοτεινό μυστικό...
Συγγραφέας: Σούσμαν Πωλ
Μετάφραση: Αποστολοπούλου Έλενα
Θέμα:  Ξένη πεζογραφία
Εκδότης: Διήγηση
Σελίδες: 569
Ημ. Έκδοσης: 15/06/2006

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου